Šest mjera poticanja poduzetništva i obrtništva

(N. O. R.)
(N. O. R.)

Tragom prošlogodišnjeg dobrog interesa građana za Program poticanja poduzetništva koji se provodi u Rovinju i kada je dodijeljeno trinaest pojedinačnih potpora, i ove se godine izdvajaju značajna financijska sredstva.

Naime, u proračunu za 2015. godinu za programe poticanja razvoja gospodarstva osigurano je 924 tisuće kuna (od kojih 250 tisuća za Program poticanja razvoja poduzetništva), te je otvoren javni poziv građanima da se jave, odnosno pronađu u nekoj od šest mjera koja koje će provoditi grad Rovinj. -Istarska je županija zajedno s jedinicama lokalne samouprave kreirala jedanaest mjera za poticanje razvoja gospodarstva, od kojih će Rovinj provoditi/ financirati šest.

Konkretno, Program postavlja okvir za poticanje razvoja poduzetništva i obrtništva kroz tri potpore- novoosnovanim tvrtkama, poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranja EU projekta, te za novo zapošljavanje i samozapošljavanje.

Nadalje, jedna od mjera je i sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete, subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita te naposljetku mjere smanjenja visine komunalnog doprinosa i naknade za ulaganja u poduzetničke zone Rovinja, Gripole -Spine i Brunelka u Rovinjskom Selu, pojasnila je na konferenciji za novinare pročelnica Upravnog odjela za proračun, gospodarstvo i europske fondove Martina Čekić Hek. Po riječima pročelnice javni poziv bit će otvoren do 20. prosinca, odnosno do iskorištenja sredstva, a odluku o dodjeli potpora donijet će stručno povjerenstvo. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter