Šest Istrana u borbi za zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretposljednji dan na 2. prvenstvu Europe u kickboxingu za mlade i starije kadete te juniore bio je rezerviran za polufinalne dvoboje, kojih je održano 154, a izmedu njih uspjele su se ugurati i dvije finalne borbe u low kicku. U jednoj je videno hrvatsko finale u kojem je Splicanka Marija Bodac nadjacala Imocanku Manuelu Žulj (do 56 kg), a do zlata je stigao i Splicanin Ivan Stupalo, bolji od predstavnika BiH Stupara (do 75 kg).

Što se tice ostalih okršaja u ringu, finale je pobjedom nad Rusom Volkom u full contactu izborio clan rovinjskog "Budokaija" Bojan Miškovic (do 86 kg), što u istoj disciplini nije pošlo za rukom Ognjenu Topalovicu iz poreckog "Kinga" (do 67 kg), poraženom od Rusa Davtijana. I u low kicku Hrvatska ce imati svoje predstavnike u finalu zahvaljujuci Osjecaninu Luki Juricu i Splicaninu Zvonimiru Cikoticu (+91 kg). Svoj nastup s broncanim odlicjima oko vrata okoncali su u full contactu Splicani Vjekoslav Perišic (do 81 kg) i Domagoj Lutring (do 91 kg), kao i njihov sugradanin Teo Šucur (do 81 kg) u low kicku.

Dva finala, oba u kategoriji +65 kg, izborila je clanica pulskog "Lava" Maja Britvic. Za ono u semi contactu pobijedila je Ukrajinku Kravcuk, dok je u light contactu bila uspješnija od Slovenke Blešic. U finalu u light contactu gledat cemo i clana "Planet Sporta" Ervina Karamana (do 63 kg), koji je bio uvjerljiv protiv Irca Kingstona, a do zlata ce pokušati doci i clan pulske "Future" Dejan Tustonja (do 74 kg), koji je nadjacao Nijemca Kamerkea. Nisku istarskih finala zakljucit ce clan pulskog "Trojana" Mateo Krepcic (do 79 kg), koji je to izborio pobjedom nad Talijanom Emmolom. Porazom u polufinalnim dvobojima od Rusa Lapšina i Haseva, svoj su nastup okoncali Marko Opšivac iz rovinjskog "Budokaija" (do 63 kg) i Antonio Gergoric iz "Planet sporta" (do 52 kg), kao i Ramon Tumbas iz pulskog "Lava" (+65 kg), od koje je bolja bila Irkinja Magee.

Do zlata u light contactu pokušat ce doci i Pakracanka Tihana Jirasek (do 60 kg), Marko Filipovic iz Popovace (+69 kg), Splicanka Frana Samardžic (do 65 kg), Vodicanka Kristina Mijat (do 70 kg) te Rijecanin Marin Šušnjar (do 94 kg). I u semi contactu Hrvatska ce imati poprilican broj predstavnika u finalu, poput Rijecanke Nikoline Zeman (do 28 kg), Karlovcanki Lucije Cicvara (do 32 kg), Petre Loncar (do 37 kg) i Mateje Kunovic (do 42 kg), Makaranke Kristine Ravlic (do 37 kg), Karlovcana Denisa Šiljca (do 42 kg), Luke Mlinca (+47 kg) i Roberta Basare (do 52 kg) te Jure Beusa iz Makarske (do 37 kg).


Podijeli: Facebook Twiter