Šest i pol desetljeća pulske glazbene škole

Letizia Ulika Roce (Danilo MEMEDOVIĆ)
Letizia Ulika Roce (Danilo MEMEDOVIĆ)

Koncert u povodu Dana glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, koja je proslavila svoj 65. rođendan, održan je u petak navečer u prepunom pulskom Domu hrvatskih branitelja. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja Roberta Rosande koji je prisutne podsjetio na uspjehe učenika ove škole, riječ je prepuštena glazbi.

Osim pulskih učenika, nastupili su i gosti, učenici glazbenih škola Vatroslava Lisinskog iz Zagreba, "Ferdo Livadić" iz Samobora te Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke. Koncert je počeo nastupom Djevojačkog zbora Srednje glazbene škole pod vodstvom dirigentice Vinke Burić koji je nadahnuto izveo "Pramaliće", koje je po Balotinim stihovima uglazbio Bruno Krajcar, a recitator je bio Filip Rabar.

Zbor Osnovne glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova izveo je "Naranču", a njihova dirigentica bila je Suzana Goldin. Zatim je uslijedio nastup talentiranih učenika, od kojih mnogi osvajaju nagrade i priznanja na raznim natjecanjima, a i neki od najmlađih su pokazali zavidno tehničko umijeće, poput male violinistice Letizie Ulike Roce.

Višestruko nagrađeni učenici Bruno Martinović (saksofon), Ljubo Stakić (klavir), Diego Goldin (rog), Noel Dožić (harmonika), Valentina Božac (klavir) u svojim su pojedinačnim nastupima pokazali zrelost i vrlo uvježbani nastup, potvrdivši još jednom sve superlative kojima su okrunjeni. Violončelistica Anamarija Bukovnik, kao i flautistica Lucia Burić svojim su izvedbama pokazale da im predstoji svijetla budućnost, kao i suptilan svirač marimbe Andrija Bošnjaković.

Talentirani pijanist Josip Dobrić svirao je četveroručno s Emom Ulemek, iz čega je proizišla nadahnuta izvedba Moszkowskovog "Španjolskog plesa", a potom je Dobrić zajedno sa sopranisticom Elenom Roce i baritonom Patrikom Andrejom izveo Pergolesijev duet iz opere "La serva padrona". Haydenovim "Koncertom za klavir i orkestar u D-duru" predstavio se gudački orkestar glazbene škole uz pijanisticu Tijanu Stakić i pod ravnanjem Milana Grbića.

Pulske su učenike pripremili njihovi profesori Vinka Burić, Dražen Maretić, Naike Dapiran, Nensi Krupić, Arduino Malpera, Vedran Vojnić, Karmen Kirac, Suzana Goldin, Denis Goldin, Mariza Burić, Andrej Pezić, Snježana Demarin, Cvetan Pelčić i Milan Grbić. Korepetitori su bili Sandro Vešligaj, Danijela Horvat, Jadranka Celić Bernaz i Sandra Burić.

Od gostujućih glazbenika, nastupio je kontrabasist Ivan Dominik Stepić iz glazbene škole "Ferdo Livadić" iz Samobora uz glasovirsku pratnju Roberta Batelića i uz mentorstvo Olega Gourskiog, trubač Josip Rac u pratnji korepetitora Krešimira Popovića iz glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba (mentor Krešimir Fabijanić) te klaviristica Petra Bugarin iz riječke glazbene škole pod mentorstvom profesorice Jadranke Jurić. (V. BEGIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter