Šest dana zabave s uličnim umjetnicima

Sudionice Cica festa nose bikini kao na plaži pa organizator u tomu ne vidi ništa loše i od Cica festa ne odustaje (M. MIJOŠEK)
Sudionice Cica festa nose bikini kao na plaži pa organizator u tomu ne vidi ništa loše i od Cica festa ne odustaje (M. MIJOŠEK)

Ulični umjetnici, svjetlosne instalacije i nesvakidašnji glazbeni doživljaji i ove će godine oživjeti starogradsku jezgru Grada Poreča od 24. do 29. kolovoza, jer u sklopu porečkog Open Air festivala na scenu nastupa dobro poznati, sada 17. po redu Street Art Festival.

Pet lokacija

Kroz šest dana na pet lokacija građani i turisti moći će tako uživati u atraktivnim i zabavnim predstavama, performansima i koncertima izvođača iz Hrvatske, Australije te Velike Britanije, a svi nastupi će biti u bliskoj interakciji s publikom, pa će se u pojedinim, zajedno s umjetnicima, moći okušati i pridošli gosti, ali djeca i odrasli.

Organizator Pučko otvoreno učilište iz Poreča, ove godine najavljuje da će se festival osim na trgove i ulice, proširiti i na parkove te obalu, pa će se tako primjerice osim na Trgu slobode, program odvijati i u Parku Matije Gupca, Lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine, gradskoj tržnici, a Lungomare će poslužiti za savršenu scenografiju i glazbene performanse uz zalazak sunca.

Tržnica se tom prilikom pretvara u Music Market, gdje će u prijepodnevnim satima imati prilike čuti Gypsy Dub Soundsystem iz Australije, koji će istoga dana, u ponedjeljak, 28. kolovoza, nastupiti i u Lapidariju. Dan kasnije u isti prostor dolazi i britanska umjetnica Maya Petrovna s nadrealističkim opernim performansom Futura Monomania. Park Matije Gupca tri će dana zaredom biti osvijetljen omiljenim instalacijama s pulskog festivala Visualia, a uz zalazak sunca na šetnici će posljednjeg dana nastupiti australski glazbeni virtuoz Trevor Brown.

Sve je besplatno

Zanimljivi domaći cirkuski projekti svoju će pozornicu pronaći na Trgu Slobode, gdje će preko vikenda nastupiti CirkoBalkana i Kam Hram s predstavama i performansima, a u ponedjeljak, 29. kolovoza na programu je i koncert Rhapsody Guitar, koji će izvesti polaznici ljetne škole klasične gitare, vrhunski mladi glazbenici u rasponu od deset do dvadeset godina.

Mnoštvo atraktivnih, veselih i zabavnih izvedbi u tjednu koji dolazi obojit će Poreč novim bojama, izmamiti ljude na ulice i pružiti im malo osmijeha na lica. Sva događanja na 17. Street Art Festivalu su besplatna, pa se kao i svih godina do sada očekuje mnoštvo posjetitelja. (I. GRGAT)


Podijeli: Facebook Twiter