Šest biciklijada na 150 kilometara staza južne Istre

U prosjeku vozi se oko dva sata (Neven LAZAREVIĆ)
U prosjeku vozi se oko dva sata (Neven LAZAREVIĆ)

U organizaciji Turističkih zajednica južne Istre (Pula, Medulin, Vodnjan, Marčana, Barban, Fažana i Ližnjan) i ove će se godine održati sportsko-rekreativna manifestacija pod nazivom "Jug na dva kotača" koja je prvenstveno namijenjena popularizaciji biciklizma ali i promociji i prezentaciji biciklističkih staza na području južne Istre. Na konferenciji za novinare u utorak predstavnice turističkih zajednica najavile su šest biciklijada namijenjenih svim uzrastima. Staze su u prosjeku duge između 20 i 25 kilometara te nisu tehnički zahtjevne. Kada se zbroji dužina svih uključenih ruta, biciklirat će se na više od 150 kilometara staza.

Lani više od 400-tinjak biciklista

Prva biciklijada održava se ovu subotu, 16. travnja, u Medulinu, a start je na parkiralištu ispred autokampa Medulin u 10 sati, s time da se sudionici na licu mjesta mogu prijaviti u 9 sati. Renata Kuharić iz medulinskog TZ-a apelirala je na one koji žele sudjelovati da se prijave on-line i to putem službenih stranica medulinskog TZ-a, a radi bolje organizacije, on-line prijave preporučuju se i za druge biciklijade.

- Ovo je druga manifestacija po redu, a lani je interes bio velik te je sudjelovalo više od 400-tinjak biciklista. Želja nam je promovirati biciklizam kao vid rekreacije i provođenja slobodnog vremena ali i upoznati sudionike i naše goste s biciklističkim stazama koje se nalaze na prostoru klastera južne Istre, istaknula je Kuharić.

Direktorica TZ-a Fažane Melita Peroković najavila je drugu biciklijadu 30. travnja u Fažani, a start je na Rivi na parkiralištu kod Badela u 15 sati. Slijedi Vodnjan gdje se biciklijada održava 21. svibnja sa startom u 17 sati u Parku Kažuna, a 18. lipnja biciklirat će se u Šišanu gdje je okupljanje ispred crkve, a start u 16 sati. U Divšićima biciklijada starta 17. rujna u 10 sati sa školskog igrališta, a posljednja se vozi 2. listopada u Puli i kreće se ispred tvrđave na Verudeli u 10.30 sati.

Kraće rute za obitelji s djecom

Svi sudionici, nakon odvoženih ruta koje će u prosjeku trajati oko dva sata, imaju besplatnu marendu, a organizatorice su navele da postoje i kraće rute na kojima mogu biciklirati obitelji s djecom te su stoga pozvale sve zaljubljenike u biciklizam i prirodu da im se pridruže na dva kotača.

Prijava on-line

On-line prijave za biciklijade počinju sedam dana prije utrke i traju do podneva dva dana prije početka utrke. Preporuča se svima koji žele sudjelovati da se prijave putem stranice www.medulinriviera.info. Također, prijave su na licu mjesta moguće i na dan biciklijade.

Glavna nagrada poklon-bon od 3.000 kuna

Prilikom prijave na prvoj biciklijadi sudionici dobivaju kartončiće na kojima se za svako sudjelovanje udari pečat. Oni koji budu sudjelovali na četiri ili više vožnji, sudjeluju u tomboli na završnoj biciklijadi u Puli gdje ih očekuju nagrade. Prva nagrada je poklon-bon od 3.000 kuna, druga i treća nagrada su bon od 1.500 i 1.000 kuna. Dijelit će se i razne tematske nagrade, poput lanaca za bicikle, kaciga i druge biciklističke opreme, a sudionici će na poklon dobiti i prigodne majice. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter