Šeširi, suncane naocale i japanke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Draž porecke špice, kao tipicnog turistickog grada,je u tome što se u ljetnim mjesecima na njoj miješaju "naši" sa stilovima turista. Svatko donese nešto što je unjegovom maticnom gradu u modi, pa kada se sve to spoji s domacim modnim elementima uvijek je zanimljivo prošetati gradskom rivom i uživati u eksplozivnosti boja, modela, trendova.

Topao povjetarac i "miris" ljeta u zraku bili su dovoljan povod da mnoge gradanke i turistkinje vec isprobaju neke od svojih ljetnih kombinacija. Na povjetarcu su se zavijorile cvjetne suknje, tunike šarenih boja i laganiljetni šalovi. A tu su i razne varijante triju klasicnih modnih detalja za ljeto.

Jedan od njih su svakako suncane naocale, za koje sve više vlada pravilo kao i za kupace kostime: nema strogih definicija - bitno je stoje li dobro. Stoga je paleta okvira naocala za sunce koji su u modi vrlo raznolika - široki, uski, okrugli, u obliku suze, crni, obojani, skroz zatamnjeni, plavkasti, sa šljokicama...

Oni koji vole potpunu zaštitu od sunca sigurno ce posegnuti za nekim zanimljivim šeširom, a sa slamnatim nece nitko pogriješiti. Osim što pruža idealnu zaštitu od sunca, daje i kompletan osjecaj opuštenosti i prepuštanja odmoru.

Treci dodatak, za kojim ce svatko barem jednom poseci ovoga ljeta, su japanke, uvijek popularne u ženskom i muškom modnom svijetu. Iako su i u ovom slucaju sve varijante moguce, najcešce su u boji koja odgovara odjeci. Ali moda nisu više samo japanke, uz njih ide i pedikura, pa lak za nokte - french, trajni, šljokicasti ili lak ukrašen dijamantom. (V. HABEREITER; snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter