Serijski trovac na božicnim sajmovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog misterioznog trovaca koji posjetitelje berlinskih božicnih sajmova nudi rakijom, koja potom kod njih izaziva povracanje, konvulzije i gubitak svijesti, u bolnici je završilo sedam osoba, izvijestila je u subotu policija.

Dvije zadnje žrtve trovanja, 24-godišnja djevojka i 26-godišnji mladic javili su se u subotu policiji nakon što su u medijima culi za pet slicnih slucajeva trovanja koji su se dogodili prethodnoga dana.

Mladic i djevojka policajcima su ispricali kako ih je u srijedu navecer plavokosi cetrdesetogodišnjak visok oko 180 cm ponudio cašicom rakije, kazavši im kako s njima želi proslaviti rodenje svojeg sina, nakon cega je vrlo brzo "nestao".

Njegov modus operandi u svih je sedam slucajeva bio identican. Svih sedam osoba nakon konzumiranja neznanceve rakije dobilo je konvulzije ili je izgubilo svijest i svi su povracali, zbog cega im je pružena hitna medicinska pomoc u berlinskim bolnicama.

Policija još uvijek nije ušla u trag "berlinskom trovacu" koji je dosad "djelovao" na trima berlinskim sajmovima. Organizatori božicnih sajmova preko medija su pozvali sve gradane Berlina na oprez te ih upozorili da ne konzumiraju pica koja se prodaju na štandovima.

Božicni sajmovi u Njemackoj tradicionalno su dobro posjeceni. Mnogi ih Nijemci posjecuju tijekom vikenda ili nakon radnog dana, družeci se ondje s prijateljima uz kuhano vino ili rakiju.


Podijeli: Facebook Twiter