Sergiu Deltonu talijansko odlikovanje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sergiu Deltonu, dopredsjedniku u vodnjanskoj Zajednici Talijana i dogradonacelniku Vodnjana, u cetvrtak je talijanski konzul Fulvio Rustico dodijelio odlikovanje reda solidarnosti Republike Italije za poseban doprinos i ocuvanje talijanske tradicije i kulture u inozemstvu. "Lijepo je biti ovdje i dati priznanje osobi koja je život posvetila mladima, našoj buducnosti. Sergio okuplja mlade kroz sport i entuzijasticno se dugi niz godina posvecuje tom zahtjevnom poslu. Zato je zaslužio ovo priznanje", rekao je Rustico.

Delton, profesor tjelesne kulture i organizator sportskih aktivnosti, kazao je da je kroz sport okupljao mlade i njegovao talijansku kulturu te istaknuo da dobiveno priznanje nije nagrada samo njemu, vec i svim mladima s kojima radi. "Sergio je posebna osoba i u Vodnjanu, kad se kaže Delton, misli se bumbar, misli se radišna i iskrena osoba. Puno je napravio i još ce puno napraviti za sport i Zajednicu Talijana", istaknuo je predsjednik Talijanske unije Furio Radin te dodao da je priznanje utoliko vece jer ne žive u Italiji i baš zato gaje poseban odnos prema nagradi.

Gradonacelnik Klaudio Vitasovic podsjetio je prisutne na dane kad ih je Delton poducavao gimnastici i atletici, uvijek njegujuci sportski i prijateljski duh. O velikom entuzijazmu Deltona govorio je predsjednik izvršnog vijeca Unije Maurizio Tremul i naglasio njegove zasluge u sportu. "Suradujemo godinama, a zna se desiti da se ne cujemo mjesecima, no i bez toga stvari funkcioniraju jako dobro. Poceo je prije 20 godina s entuzijazmom i velikom sposobnošcu, no i danas u njemu postoji djecji duh i svježina", rekao je Tremul.


Podijeli: Facebook Twiter