Sergio Piutti darovao 45 litara tekućine koja život znači

Baljanski rekorder u društvu Edija Pastrovicchija i Enija Malusa (N. ORLOVIĆ RADIĆ)
Baljanski rekorder u društvu Edija Pastrovicchija i Enija Malusa (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

U čast Sergiu Piuttiju koji je 101 put poklonio krv danas je u gradskoj palači u Balama upriličen svečani prijem. Prijem je upriličen i u povodu 100. obljetnice darivanja krvi koju je organizirao načelnik Bala Edi Pastrovicchio. Uz čestitke humanitarcu i uručivanje zahvalnice, načelnik mu je zahvalio na ustrajnosti i plemenitosti te istaknuo da se svi Baljani ponose svojim sugrađaninom.

- Prvi sam put krv poklonio s osamnaest godina. Zaposlen sam u Uljaniku i sa svojim sam se kolegama rado odazvao humanitarnoj akciji o kojoj u to vrijeme i nisam puno razmišljao, kaže Piutti te dodaje da je onaj pravi osjećaj da čini nešto dobro i korisno stigao nešto kasnije, u vrijeme kad mu je supruga završila na Hitnoj i kad je i sama bila u situaciji da primi tuđu krv.

Dakle, iza svakog velikog čovjeka, ili bolje reći dobrog djela, krije se žena - šalimo se s baljanskim rekorderom koji se slaže s nama i dodaje da se ne smije zaboraviti da je riječ o malom činu ljudskosti koji može pomoći drugom čovjeku.

- S druge strane, nitko ne zna kada će možda i sam trebati tuđu krv ili pomoć, veli Sergio Piutti, od kojeg doznajemo da je tijekom svih ovih godina krv godišnje darivao tri, a nerijetko i četiri puta. Tijekom godina poklonio je oko 45 litara krvi.

- Osnovni razlog zbog kojeg to činim, i radit ću sve dok mi zdravlje bude dopuštalo, je taj što se krv ne može industrijski proizvesti, a s druge strane to je ono najmanje što mogu kao čovjek učiniti za drugog čovjeka, rekao nam je Sergio Piutti. (N. ORLOVĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter