Sergio Pavat ima novi album

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vjecni mladic iz Vabrige Sergio Pavat svoju je vjernu publiku nedavno razveselio novim albumom pod nazivom "L'Istria nel cuore" (Istra u srcu).

Novi album nastao je nakon tri godine pauze od zadnjeg "Ovo je štorija moja" i još je jedan od brojnih uradaka u glazbenoj kolajni ovog uspješnog pjevaca, ali i prvi koji je u potpunosti nastao na talijanskom jeziku, što je Pavatu, kako nam je otkrio, odavno bila velika želja.

Na albumu se nalazi deset pjesama, šest novih autorskih i cetiri vec poznate pjesme na književnom talijanskom jeziku i istrovenetskom dijalektu. Projekt je prepoznala i financijski podržala Talijanska unija iz Rijeke, a svjetlo dana ugledao je u izdanju producentske kuce Music Star iz Opatije.

- Teme tekstova se vecinom odnose na naše ljude, Istru, Porec, ljubav, ljude koji su morali napustiti Istru. Aktualne su to teme za publiku starije dobi, ali mislim da je na tržištu falilo nešto uz što bi ljudi mogli zapjevati i zaplesati u kompaniji, da se ne radi uvijek samo o autorskim materijalima, o necemu što vecinom samo slušaš uz radio, kaže Pavat.

Na novom albumu nalaze se pjesme brojnih autora, od pokojnog maestra Nella Milottija do Marija Kinela, Daniela Nacinovica, Aleksandra Valencica i Adriana Rene. Autori su to s kojima je Pavat suradivao godinama. Sve aranžmane pjesama potpisuje Valencic. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter