Sergio Pavat 40 godina na sceni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na slavljenickom koncertu vjecnog mladica iz Vabrige Sergia Pavata, koji je, okružen obitelji, prijateljima i suradnicima, u odlicnoj atmosferi slavio cetiri desetljeca glazbenog rada, tražilo se mjesto više.

Pod okriljem zavidne koncertne produkcije i uz sjajno vodenje Roberta Ferlina i Draga Orlica, Pavat je dvosatnim nastupom, u dupkom punom gradskom kazalištu podsjetio na hitove iz razlicitih faza svoje karijere, koja je uzlaznom putanjom krenula pocetkom sedamdesetih godina.



Na repertoaru su se iz tog razdoblja, medu ostalima, našle "Vino amaro" i "Dobro jutro, tugo", no nisu izostali ni kasniji hitovi "Noci istarske" i "Redipet kolor de rosa". "Na kantunu" i "Gremo rože brati" otpjevao je, naravno, u duetu s dragom suradnicom Vesnom Nežic Ružic, dok je noviji hit "Šiškaj, Roža" izveo s opatijskim Koktesima. Kceri Romina i Kristina iznenadile su ga kad su mu se na pozornici pridružile u izvedbi "Tece život, tece rijeka".

Gradonacelnik Edi Štifanic urucio mu je zahvalnicu Grada Poreca, dok je od dugogodišnjeg suradnika Zrinka Tutica primio dar Hrvatske glazbene unije



Dok su sa svih strana stizali cvijece, pokloni i cestitke, pricu o slavljeniku i nastanku pojedinih hitova sjajno su kroz anegdote tijekom veceri pripovijedali Ferlin i Orlic. Culo se tako o Pavatovim nastupima na vodecim festivalima zabavne glazbe, kasnije okretanje cakavskom izricaju te njegovanje pjevanja o rodnom kraju, što je medu domacom publikom uvijek imalo odlicnu produ. Nema sumnje da su njegovi dueti s Nežic-Ružic dali novi zamah karavani MIK-a, a znana je, naravno, i njegova popularnost medu istarskim iseljenicima u Americi i Australiji.

Pored Tutica, gosti veceri bili su i drugi suradnici i prijatelji - Ivo Lesic, Romano Malinari, Daniel Nacinovic te njegov vjeciti rival Elio Pisak. Zamijeceni su i istaknuti Pavatovi stranacki kolege, IDS-ovci Damir Kajin i Nevija Poropat te drugi uglednici iz društvenog i gospodarskog miljea.



Orkestar profesora Vladimira Babina bio je sjajna pratnja, kao i prateci vokali, dok su scena i rasvjeta bili bolji nego za pojedina druga dogadanja u gradskom kazalištu.

Zakljucivši koncert poreckom pjesmom "La mula de Parenzo" Pavat je ispracen burnim ovacijama te se na bis vratio s hitom "Noci istarske", ovog puta u pratnji citave obitelji, Vesne i Koktelsa, obojice voditelja te Tutica i Lesica. Hitro je pritom, kako vjecnom mladicu i dolikuje, najavio da ce još vecim spektaklom slaviti pola stoljeca bavljenja glazbom.


Podijeli: Facebook Twiter