Sergio Bile i Nenad Bulic najbolji vinari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na završnoj smotri vina opcine Barban zlatnu je plaketu za najbolje bijelo vino i ove godine osvojio Sergio Bile iz Bicici svojom Malvazijom, dok je miješano vino Nenada Bulica iz Glavani ocijenjeno najboljim crnim vinom.

Srebro je otišlo Stanku Kancelaru iz Barbana za bijelo i Robertu Golja iz Kožljani za crno vino, dok su broncanima proglašena vina Josipa Koromana iz Prhati i Romana Osipa iz Draguzeti.

Time je završen niz od devet smotri vina na kojima su se predstavili vinari svih mjesnih odbora Barbanštine. Ove se godine na njima pojavilo gotovo 200 uzoraka pa je troclani žiri imao dosta zahtjevan zadatak izdvojiti samo šest vina koja se svojom kvalitetom ipak više isticu od drugih.

Predsjednik ocjenjivacke komisije Goran Bacac istaknuo je da je prošlogodišnja berba bila slabija nego ona 2008., što se dalo zakljuciti iz vece prisutnosti alkohola u vinima i manjoj harmonicnosti okusa. No, istodobno je naglasio da bi se barem deset bijelih vina moglo naci u kategoriji kvalitetnih stolnih vina, dok je vrhunsko vino Stanka Kancelara tek za nijansu ostalo bez zlatne plakete samo zbog nedovoljne bistrine.


Podijeli: Facebook Twiter