Sereni Williams cetvrti Wimbledon

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanka Serena Williams cetvrti je put osvojila Wimbledon, drugi put zaredom. Prva tenisacica svijeta u finalu je svladala Ruskinju Veru Zvonarevu s uvjerljivih 6:3, 6:2 poslije samo 67 minuta igre, potvrdivši superiornost. Mlada sestra Williams upisala je 13. Grand Slam naslov, po cemu je stigla na šesto mjesto svih vremena, preskocivši Billie Jean King.

- To je nešto posebno. Billie Jean, imam te - rekla je Serena Williams svojoj slavnoj sunarodnjakinji koja je bila u kraljevskoj loži. Imala je lijepe rijeci i za svoju suparnicu.

- Moram cestitati Veri, pokazala je što znaci nikad ne odustati.

Zvonareva se u svojem prvom finalu na Grand Slam turnirima držala do osmoga gema. Imala je loptu za 4:4, ali napravila je duplu i otvorila vrata Sereni. Amerikanka je iskoristila drugu "break" loptu i odjurila do pobjede, ostavivši rusku suparnicu u suzama. Pogodila je Serena devet aseva (89 na turniru), iskoristila tri od sedam "break" lopti, dok suparnici nije ponudila nijednu "break" prigodu. Na putu do cetvrtog naslova Amerikanka je samo triput izgubila servis, ali nijedan set.

- Jednostavno osjecam da kad god dodem na travu Wimbledona, servis pocne dobro raditi. Svakome se snovi mogu ostvariti, samo treba vjerovati - rekla je Serena.

Sestre Williams sad su osvojile devet od 11 posljednjih naslova u "All England Clubu".


Podijeli: Facebook Twiter