Serdo Valic promovirao spot "Zakantaj Istro"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na medulinskoj placi u petak je pred brojnom publikom održana promocija novog spota Serda Valica pod nazivom „Zakantaj Istro“. Na promociji koja se održala u sklopu medulinskih tradicijskih veceri nastupili su i brojni gosti i prijatelji ovog popularnog istarskog glazbenika.

Na cetvrtom spotu „Zakantaj Istro“ gostuju clanovi klape Motovun, a prevladavaju istarski motivi i izmjenjuju se panoramske snimke 10 istarskih gradova. Kadrovi spota snimljeni su na Skitaci i Crnoj Punti na podrucju Labinštine te u Motovunu i Zrenju, a osim harmonikašice Katarine Vrh, na snimanju je sudjelovalo u pedesetak Valicevih fanova. Rijeci pjesme napisao je Bratislav Zlatarevic, poznati tekstopisac pjesama brojnih hrvatskih glazbenika.

 Da to ne bi bilo samo prikazivanje spota, pobrinuli su se razni umjetnici koji su se prisjetili starih pjesama, instrumenata i tradicije te su posjetiteljima prikazali dio istarske kulture. Klapa Motovun izvela je nekoliko svojih pjesama, a rakljanski KUD „Mate Balota“ otplesao je balun nakon kojeg su plesaci posjetiteljima dijelili fritule i kroštule.

Osim njih nastupili su i ?ino Bucic Barelic, Ivanka Arefijev, Milio Fonovic Lemešic i Bepo Mavric, Dario Grgorovic i Slavko Celija, Pere Škuflic, Stefani Križanac te Kristijan Rudan i kumpanija. Na štandovima su gosti fešte mogli kupiti istarske suvenire i autohtone proizvode i isprobati domace sireve, pršut i maslinovo ulje. (A. ŠIMIC)


Podijeli: Facebook Twiter