Serdo Valic predstavio kaštelirsku himnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Kaštelirska Gramperijada", novi hit Serda Valica i tamošnje vokalne skupine Nigrignanum, premijerno je odjeknula kaštelirskom placom u sklopu istoimene fešte i završnog koncerta ovog najtraženijeg istarskog pjevaca.

Kaštelirci su u himni svome mjestu, za koju je rijeci napisala direktorica lokalnog TZ-a Nevenka Kocijancic, prije nekoliko mjeseci snage udružili s Valicem, a suradnja je ubrzo uspješno okoncana - Mauro Giorgi pjesmu je uglazbio, Mladen Radolovic odsvirao je na harmonici, a Valic otpjevao.

Proteklog tjedna pjesma se prvi put zavrtjela na valovima Radio Pule pa je izvedba uživo bila željno ocekivana, pogotovo medu mještanima. "Tu se pije, jide, tanca, skupa se veseli", kaže pjesma, a da je tomu stvarno tako uvjerili su se svi koji su došli na kaštelirsku placu.

Koncert je ujedno bio završnica nedjeljne veceri koja je okupila brojne domace i strane posjetitelje te Valiceve fanove. Popularni pjevac se u pratnji Magnolia benda predstavio svojim hitovima poput "Još vajk išcen" i "Mali svit" te rasplesao publiku.

U sklopu cjelovecernjeg nastupa prezentirali su se i specijalni gosti Marino i Martina Valic, koji su otpjevali "Mutvoranski samanj", pjesmu koja se, iako je samanj za koji je napravljena vec prošao, pokazala itekako popularnom, te pjesnikinja Rita Stokic-Brgic koja je svojim pjesmama zacinila koncert. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter