Serđo Valić oduševio Vancouver

Serđo Valić s kanadskim obožavateljicama u Victoriji (V. H.)
Serđo Valić s kanadskim obožavateljicama u Victoriji (V. H.)

Popularni istarski pjevač i radijski voditelj Serđo Valić nedavno se vratio iz Kanade gdje je održao dva koncerta u hrvatskim klubovima u Vancouveru. Bilo je to prvo gostovanje mladog Rakljanca "preko bare", a da ga publika u Kanadi vrlo dobro poznaje pokazala je i činjenica da su sve ulaznice za koncerte bile rasprodane, a tražila se i karta više.

Koncerti su okupili naše iseljenike u Kanadi ne samo iz Istre, nego i iz svih krajeva Hrvatske, koji su uz Valićeve pjesme pjevali i plesali do kasno u noć. Valić je na koncertima rasprodao i sve primjerke svog albuma "Mali svit", a publika ga je nagradila brojnim aplauzima, pohvalama i komentarima ističući da je riječ o jednom od najposjećenijih nastupa naših pjevača u hrvatskim klubovima.

Valić je iz Vancouvera uživo emitirao svoje radijsku emisiju "Našim krajem" koju nedjeljom ujutro vodi na Radio Puli. Tijekom boravka u Kanadi napravio je i niz razgovora s našim iseljenicima, a njihova iskustva imat će prilike čuti slušatelji emisija "Našim krajem" sljedeće dvije nedjelje.  

Osim toga, kanadsko gostovanje bila je i prilika za premijerno predstavljanje nove pjesme "Odlazim sad" za koju je riječi napisao Bratislav Zlatanović, koji zajedno s Valićem potpisuje glazbu. Boravak u Vancouveru pjevač je iskoristio i za snimanje videouratka za ovu pjesmu na kojem je surađivao s tamošnjim poznatim kanadskim redateljem Chunom Wongom de Leonom, autorom spotova za svjetske glazbene zvijezde. Zanimljivost je da se u kadrovima spota osim veduta Vancouvera pojavljuju i neke od Valićevih obožavateljica iz Kanade.

- Bilo je odlično, upoznao sam puno dobrih i dragih ljudi. Osjećao sam se kao doma, ljudi su me jako lijepo primili. Bilo je iznenađenje naići na ribarski brod "Istra" u središtu Vancouvera ili ponovno sresti ljude koji su već bili na nekim od mojih koncerata u Istri, ali i neke Kanađane koji su za moje pjesme čuli ili ih naučili preko svojih prijatelja ili susjeda porijeklom iz Istre. Publika je koncertima bila zadovoljna i to je meni najbitnije, ispričao nam je Valić nakon povratka. U sklopu boravka Valić je gostovao i u emisiji tamošnjeg Hrvatskog radija - Radio Vrha u emisiji Zlatka Jelinića. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter