Serđo Rabar kandidat za gradonačelnika Rovinja

Monika Udovičić, Serđo Rabar i Jurica Šiljak (N.O.R.)
Monika Udovičić, Serđo Rabar i Jurica Šiljak (N.O.R.)

Predsjednik rovinjskog HDZ-a Serđo Rabar stranački je kandidat za funkciju gradonačelnika Rovinja. Tim je povodom danas u prostorijama stranke održana pressica na kojoj je general Rabar obrazložio razloge svoje kandidature, te neke od programskih ciljeva.  Također, u uvodnom je govoru u kratkim crtama, za one koji to ne znaju naveo i da je rođeni Rovinjac, školovan na vojnoj akademiji bivše države, odnosno bio prvi oficir, koji je po raspadu Jugoslavije, napustio JNA-a. Također, formirao je brigadu, otišao u rat, te u tri dana oslobodio 150 kilometra zemlje bez izgubljenog vojnika.

- Više je razloga za moju kandidaturu. Krenimo od  nepobitne činjenice da u Hrvatskoj egzistira višestranačje, a da ga Rovinj nema. Također, Rovinj nema ni koncept razvoja i nitko ne zna kako će grad izgledati kroz deset, petnaest godina jer se sve, ako se i gradi, stvara i čini po željama vladajućih, rekao je Serđo Rabar, zaključivši kako je IDS nakon dvadeset godina na vlasti postalo ekonomsko -interesna zajednica u kojoj su glavne uloge u upravljanju gradom raspoređene po famejama, dok su građani pretvoreni  i u funkciji bankomata od kojih se uzima prema potrebama.

Govoreći o programu Rabar je naglasio da će se zalagati da industrijska zona profunkcionira, za demografsku obnovu, razvoj poljoprivrede ali i ne manje važno za to da se Rovinju povrati identitet grada s većinskim hrvatskim narodom koji se, smatra  Rabar, izgubio.

- Prostor industrijske zone i danas je ledina. No, ne smijemo se isključivo oslanjati na turizam niti zadovoljavati time da naše kćeri budu sobarice, a sinovi konobari. Kad govorim o demografskoj obnovi pri tom ne mislim na pravljenje djece već na osiguravanje stanova i radnih mjesta mladim parovima koji će tada imati razloga i zadovoljstva u proširivanju obitelji, rekao je, između ostalog kandidat HDZ-a za mjesto gradonačelnika Rovinja, Serđo Rabar.

Pressicu u Rovinju podupro je predsjednik Županijskog HDZ-a Jurica Šiljak, rekavši kako je upravo dolaskom Rabara na čelno mjesto rovinjskog HDZ-a ogranak nakon rasula, procvjetao dok je Monika Udovičić, tajnica Županijske organizacije istaknula da je kandidatura Rabara, bila jednoglasna što je  i jedan od osnovnih uvjeta za uspjeh. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter