Šerbedžija spontano na Valkanama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dogegao se do bine, djelovao je lagano "pod gasom", što je kasnije i priznao, ali svojim polusatnim nastupom Rade Šerbedžija sinoc je, kao gost ?ole Macola Banda, oduševio je publiku koja se u velikom broju sjatila da bi vidjela i cula poznatog glumca.

?ole Macola i bend prvo su sat vremena zagrijavali publiku obradama popularnih šlagera, a morali su se boriti i s kratkotrajnim nestankom struje koji je ?ole iskoristio za bubnjarski solo.

Pracen bendom, Šerbedžija je publiku koja ga je opcinjeno pratila pocastio svojim pjesmama i obradama poput Balaševiceve "Price o Vasi Ladackom" koju je izveo s gitarom, pokušavajuci se prisjetiti stihova što okupljenima nije nimalo smetalo jer su mu zdušno pomogli.

"Samo me ispravite, molim vas", porucio im je. Upravo je ta spontanost bila obilježje njegova nastupa na pulskom kupalištu, a otkrio je da s ovim bendom nije imao nikakvih proba prije nastupa. Doduše, Macola i Šerbedžija poznaju se još iz vremena dok je ovaj pulski bubnjar svirao u bendu Livija Morosina, pa smo na pocetku kratkog seta ocekivano culi "Orihi, orihi".

Šerbedžija je nastup završio duhovitom satirom "Sretni prosvjetni radnik" koju je srocio uz pomoc nekadašnjih udarnih pera Feral Tribunea, Predraga Lucica i Viktora Ivancica. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter