Šerbedžija: Oscari su cista politika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glumac Rade Šerbedžija jedan je od rijetkih cija se karijera uistinu može nazvati uspješnom. Poznat po svojem radu, a ne po skandalima, Rade je protekog petka nastupio u Sarajevu s Livio Morosin bendom i tom prilikom dao intervju za bosanski Dnevni avaz. Jedan je od rijetkih primjera s ovih prostora koji potvrduju da Hollywood nije nedosanjani san i premda vec niz godina živi u Los Angelesu te se krece u glumackom svijetu, svjetski poznatih prijatelja gotovo da nema. Iznimka je jedino Vanessa Redgrave koja je kuma njegovim dvjema kcerima.

"Kakav Oscar? Naravno da se ne nadam. To je cista politika. Kalkulira se kada i kome dati, a ne gleda se tko ga je zaslužio", tvrdi Rade koji je glumio s najistaknutijim svjetskim glumcima i suradivao s proslavljenim redateljima i producentima. No, još uvijek ima neostvarenu želju, a to je zaigrati u filmu režisera Terrenca Malicka, kojega veoma cijeni.

Šerbedžija je trenutno angažiran na novom nastavku jednoga od najpopularnijih serijala posljednjih godina, prici o carobnjaku Harryju Potteru, a s nestrpljenjem išcekuje i izlazak filma "Kao rani mraz" koji je režirao kantautor, pisac i pjesnik ?orde Balaševic. U filmu, pored Rade, glume i Mustafa Nadarevic te Balaševiceva kci Jovana.


Podijeli: Facebook Twiter