Sepp Blatter podnio ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svega četiri dana nakon što je osvojio novi mandat na čelu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Švicarac Sepp Blatter je podnio ostavku.

Blatter je u petak osvojio peti mandat predsjednika krovne kuće svjetskog nogometa koju je vodio od 1998. godine. Pobijedio je na izborima nakon što je njegov jedini protukandidat jordanski princ Ali bin Al Hussein odustao od kandidature poslije prvog kruga tajnog glasovanja. Njegov izbor zasjenio je skandal s uhićenjima bivših i sadašnjih visokih dužnosnika FIFA-e, koji su privedeni u Zürichu dva dana prije izbora pod optužbama koje uključuju korupciju i pranje novca.

- Dobro sam razmislio o svemu. Mislim da je ovaj potez najbolje što sam mogao učiniti u ovom trenutku. Cijeli život sam radio za dobrobit nogometa i mislim da je moja odluka ispravna - poručio je Švicarac.

FIFA proživljava najgore trenutke od osnutka prije 111 godina, sumnja se da su prilikom dodjele domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru članovi FIFA-e dobili mito, a zbog najnovijeg skandala čelnu organizaciju svjetskog nogometa napuštaju i sponzori.

- FIFA-i su potrebne promjene i moj nasljednik će biti poznat nakon kongresu koji se mora održati što prije - poručio je Blatter. (H)

 


Podijeli: Facebook Twiter