Senzori na parkirnim mjestima u Ulici Castropola

Stavljene nove oznake, slijedi postavljanje displeja (M. ANGELINI)
Stavljene nove oznake, slijedi postavljanje displeja (M. ANGELINI)

Nakon što je prošle godine Grad Pula, zajedno s Pula parkingom, uredio parkirna mjesta u Ulici Castropola na Kaštelu i uvrstio ih u režim naplate, ovih je dana počelo i postavljanje senzora na parkirna mjesta.

Tako će se na svjetlećoj tabli postavljenoj na ulazu u tu ulicu prikazivati ima li ili nema slobodnih parkirnih mjesta na Kaštelu, pa će se, shodno tome, spriječiti nepotrebno kruženje ionako uskom Castropolom u potrazi za parkirnim mjestom. To bi posebno trebalo doći do izražaja tijekom turističke sezone.

Valja podsjetiti da je Grad u drugoj polovici prošle godine donio rješenje o novoj regulacijI prometa, odnosno parkiranja na Kaštelu. Implementirano rješenje dozvolilo je parkiranje na širim mjestima Castropole i Uspona Sv. Stjepana, dok je na uskim dijelovima parkiranje zabranjeno.

Na takvo se rješenje Grad odlučio nakon što je morao odustati od želje da probojem pravca između Arheološkog muzeja Istre i Malog rimskog kazališta realizira zatvaranje prometnog "kruga" na Kaštelu da bi se osigurala protočnost prometovanja tim dijelom grada.

Ukupan broj parkirališnih mjesta u ulici Castropola tako je sveden na sto, na što se nadovezuje i sedam parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom.

- Malo nas vrijeme, a malo parkirana vozila, ometaju u postavljanju senzora, no, uspjet ćemo sve postaviti na sva parkirna mjesta, osim na parkirališna mjesta Povijesnog i pomorskog muzeja Istre gdje neće biti postavljeni senzori. Senzori će ukazivati vozačima imali li ili nema slobodnih parkirnih mjesta.

Kako se koje vozilo bude maknulo s parkirnog mjesta, tako će na ulazu u tu ulicu, odnosno na postavljenoj tabli, biti signaliziran broj slobodnih mjesta. To će sigurno poboljšati stanje na ovom području, kaže Branislav Bojanić, direktor Pula parkinga.

Postavljanje senzora, dodaje, nije iziskivalo nove troškove jer je cijeli projekt odrađen i financiran već lani kada je uvedena nova regulacija parkiranja, tvrdi Bojanić. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter