Senki Senkovic srebro

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 9. svjetskom prvenstvu u planinskom trcanju za veterane, na kojem je prošle subote na Sljemenu sudjelovalo 650 sportaša iz cijelog svijeta, cetiri su medalje ostale u Hrvatskoj - osvojili smo tri bronce i jedno srebro, a za ovo posljednje, ekipno srebro, zaslužna je i Senka Senkovic iz Buzeta, koja je na Sljemenu postigla drugo hrvatsko i deveto vrijeme prvenstva. Stazu dugu 8,3 kilometara pretrcala je za jedan sat, jednu minutu i dvije sekunde.

- I sebe sam iznenadila ovim rezultatom. To mi je osobni rekord, moj najveci dosadašnji uspjeh. Iako se nisam ni pripremala za planinsko trcanje, jer se spremam za maraton koji se ove nedjelje održava u Berlinu i na koji nas ide 15-ak iz Istre. Moram priznati da mi je u Zagrebu bila velika cast trcati s prekaljenim atleticarima iz citavog svijeta, pa se dogodine planiram ciljano pripremati za novo svjetsko prvenstvo veterana u planinskom trcanju, kaže Senka.

Ostalih devet trkaca iz Istre - Rada i Mika Jelicic, Branko Vozila, Damir Mateis, Nedeljko Javor, Enes Delic, Stevan Muidža, Mato Tomic i Ozren Rnjak - clanovi su RSD-a Uljanik. Medu njima, prenosi nam Rnjak, voditelj grupe trkaca u "Uljaniku", najbolje je vrijeme postigao Branko Vozila, koji je pretrcavši stazu za 52 minute u svojoj skupini zauzeo 24. mjesto.

- Bio mi je poseban gušt trcati kroz šumu i doci na cilj tamo gdje su skijali Janica i Ivica Kostelic. Iako veterani trce više iz zadovoljstva nego za medalje, ipak je izazov trcati s nekad jako poznatim sportskim imenima iz cijelog svijeta, potvrduje i Ozren, koji je za razliku od sportske kolegice iz Buzeta, veoma iskusni maratonac - ovonedjeljni berlinski maraton bit ce mu 69. u karijeri. Nakon toga ceka ga 40. njujorški maraton 1. studenog, a ovog ce ga jubilarnog desetog puta pretrcati sa suprugom i sinom. "Sve troje smo primljeni. Ove se godine prijavilo 108 tisuca trkaca, a na startu ce ih biti 40 tisuca. Medu njima je 22 Hrvata, od kojih je nas desetak iz Istre", dodaje Rnjak.


Podijeli: Facebook Twiter