Šemso Tankovic nece na sud

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sabor je na sjednici održanoj u petak odbio skinuti zastupnicki imunitet predsjedniku SDAH-a Šemsi Tankovicu zbog tužbe za klevetu i uvredu, koju su protiv njega podigli Mehmed Džekic iz Labina i Hamdija Malic iz Zagreba, predsjednik i potpredsjednik Saveza bošnjackih asocijacija Hrvatske.

Time je odreden ishod sudskog rocišta zakazanog za 13. travnja na Opcinskom sudu u Puli: rasprava ce biti odgodena do raspuštanja sadašnjeg saziva Sabora, što ce se dogoditi krajem 2011. godine.

Tužba je posljedica polemike izmedu Tankovica i Džekica o politickoj i kulturnoj organiziranosti Bošnjaka koja se u Glasu Istre vodila tijekom sijecnja prošle godine.

Džekic, koji osim SABAH-om predsjedava i labinskim Vijecem bošnjacke nacionalne manjine, a k tome je i clan Vijeca bošnjacke nacionalne manjine Istarske županije, zajedno s Malicem zamjera Tankovicu što im je predbacio intelektualnu sakatost, uvodenje destrukcije medu Bošnjake, sprecavanje uvodenja bosanskog jezika kao izbornog predmeta u labinske škole te pokušaja stjecanje materijalne koristi na Bošnjacima.

S obzirom na to da su potporu Tankovicu jednim novinskim clankom pružili i predsjednici Zajednice ogranaka SDAH-a Istre Zuhdija Buljubašic, Mersudin Smajlovic, Hasan Catic, Halid Cvolic, Kemal Velagic i Hasan Bešic, zajedno s predsjednikom stranke, okrivljeni su i oni.

"Buljubašic je dao pisanu izjavu sudu da je bio obmanut jer niti je potpisao tekst, niti je upoznat s njegovim sadržajem. Tužba nece zastarjeti, a mi necemo odustati zbog odgadanja", kaže Džekic. Buduci da je Malic odvjetnik, zastupat ce Džekica i sebe, a odluku Sabora u subotu nije htio komentirati jer se nalazio u BiH gdje nije imao nikakvih saznanja o tome.


Podijeli: Facebook Twiter