Seminar o politici prema osobama s invaliditetom

Seminar je održan u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici (B. P.)
Seminar je održan u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici (B. P.)

U pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici danas je u organizaciji Društva distrofičara Istre održan poludnevni seminar pod nazivom "Politika prema osobama s invaliditetom na nacionalnoj i lokalnoj razini". Kako je rečeno, Društvo distrofičara Istre, u suradnji s Hrvatskim pravnim centrom, Društvom distrofičarinvalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina i "Bubamarom" udrugom osoba s invaliditetom Vinkovci provodi projekt "Koristi svoja prava! Ostvarimo jednake mogućnosti i suzbijmo diskriminaciju na lokalnoj razini", koji financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. 

Projektom se, naveo je Davor Komar, predsjednik DDI-ja, nastoji ojačati suradnja između organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom osoba s invaliditetom i tijela lokalne i regionalne samouprave. Ovaj projekt uključuje, između ostalog i aktivnosti usmjerene na strateško planiranje na lokalnoj razini, a njegov je krajnji cilj donošenje županijske strategije za osobe s invaliditetom.

Današnji je seminar bio tek uvod u dvodnevni seminar strateškog planiranja na kojoj će se zajedno nastojati izraditi osnove strateškog plana čiji je konačni cilj poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom.

Seminaru su se odazvali predstavnici Istarske županije, Grada Pule, Obiteljskog centra i raznih drugih udruga. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter