Seljaci prijete novim prosvjedima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) ultimativno je danas zatražio od Vlade da do 15. sijecnja isplati sva zaostala, a neisplacena dugovanja prema hrvatskim seljacima, u prvom redu potpore za poljoprivrednu i stocarsku proizvodnju, a u suprotnom su moguci novi seljacki prosvjedi.

Ako Vlada ne ispoštuje taj zahtjev, otvorene su sve opcije neposluha seljaka, pa i novi seljacki prosvjedi, rekao je predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac na konferenciji za novinare.

"U proteklih godinu dana mandata ministra poljoprivrede, ništa novoga nismo vidjeli osim nastavka urušavanja hrvatskog sela i poljoprivrede koja bi trebala biti nositelj gospodarskog oporavka, a ne grana koja najviše trpi zbog krize", dodao je.

Takoder, rekao je da je poljoprivreda jedina dohodovna grana u zemlji koja više daje proracunu nego što iz njega uzima, ocijenivši sramotnim što Hrvatska niti dvadeset godina nakon samostalnosti nema strategiju razvoja poljoprivrede.

"Ministar Jakovina bio je u Retkovcima i dobio domacu zadacu, ali od toga ništa nije ispoštovao. Što god je obecao u proteklih godinu dana, ništa nije ispunio", kazao je Pokrovac.

Dotaknuvši se legalizacija farmi, porucio je kako bi farme trebali legalizirati samo oni koji misle koristiti novac iz fondova Europske unije, koji smatra "prljavim", jer ce, kako je ocijenio, uništiti domacu poljoprivrednu proizvodnju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter