Seljaci potpuno blokirali prometnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezadovljni poljoprivredni proizvođači, koji već deseti dan prosvjeduju u Vukovarsko-srijemskoj županiji, blokirali su prometnice u toj županiji od 16 sati, a promet se odvija alternativnim pravcima.

Prema riječima predsjednika Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislava Pokrovca, seljaci nisu nikada bili jedinstveniji u traženju svojih prava nego što su to u ovim prosvjedima.

"Premijer Zoran Milanović još nam se nije javio, ali čekamo do sutra navečer do 18 sati njegov poziv na pregovore", kazao je Pokrovac dodajući kako je na području Vukovarsko-srijemske županije otvoreno ukupno 14 prosvjednih punktova.

Prema riječima glasnogovornika Policijske uprave (PU) vukovarsko-srijemske Domagoja Džigumovića, zbog blokada prometnica promet se cestama u Vukovarsko-srijemskoj županiji odvija otežano alternativnim pravcima, tako da niti jedan putni pravac nije u potpunosti blokiran.

Predstavnici udruga poljoprivrednika, u čijoj organizaciji već deseti dan traju prosvjedi diljem kontinentalnog dijela Hrvatske, odlučili su na današnjem sastanku u Retkovcima nedaleko Vinkovaca, da će od 16 sati početi s blokadom svih prometnica u državi.

Premijeru Zoranu Milanoviću dali su rok da se do 18 sati očituje namjerava li se s njima sastati i gdje će se taj sastanak održati, u Slavoniji ili Zagrebu, a potom i da u sljedećih 24 sata formulira taj sastanak.

U suprotnom, kako su se dogovorili, sutra u 18 sati kreću svi traktorima prema Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter