Seljaci ponovno blokirali ceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Seljaci su na virovitickome podrucju u 13,15 sati ponovno u potpunosti blokirali državne ceste D2 u Suhopolju i Cabuni te D5 u Lukacu, potvrdio je glasnogovornik viroviticko-podravske Policijske uprave (PU) Josip Štajdohar. Promet se od Terezina Polja, Virovitice i Pitomace na državnoj cesti DC 5 te od Virovitice i Slatine na DC 2 do daljnjega usmjeruje obilazno.

Organizator prosvjeda i predsjednik županijske Udruge poljoprivrednih proizvodaca Zvonko Pipic kaže da ih ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Cobankovic "vuce za nos" jer su, kako tvrdi, imali saznanja da ce se ministar danas sastati s prosvjednicima.

"Prošlo je 12 sati, nitko se ne javlja i više nemamo što cekati. Opet smo blokirali ceste i tako ce ostati dok nam se ministar ne javi", rekao je Pipic te naglasio kako je ogorcen što ministar Cobankovic ne haje za oko 400 traktora na cestama u trima slavonskim županijama.

Smatra da nije u redu što je ministar potpisao sporazum s Dragutinom ?ukicem, predsjednikom Koordinacije seljackih udruga Slavonije i Baranje, koji je, kaže Pipic, "iza sebe imao deset puta manje prosvjednika nego ih je sada na cestama".

Naime, Sindikat hrvatskih seljaka ponovno je nešto prije podneva organizirao potpunu blokadu prometa južnom vinkovackom obilaznicom kod Jarmine, potvrdila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava (PU).

Po rijecima glasnogovornika PU-a Luke Baruncica, državnom cestom kod Ilace kod Tovarnika propuštaju se samo osobni automobili, a u Podgradu kod Nijemaca traktori se nalaze pored ceste i promet tece neometano. Na sva tri prosvjedna mjesta nalazi se osamdesetak traktora i drugih teretnih vozila, potvrdio je Baruncic.

Po najavama predsjednika sindikata Tomislava Pokrovca, sindikalni su se predstavnici trebali danas sastati s ministrom poljoprivrede Petrom Cobankovicem, ali im se do 12 sati nitko iz ministarstva nije javio.


Podijeli: Facebook Twiter