Seljaci ipak idu u Zagreb i blokirat će sve što mogu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako premijer Zoran Milanović u zadnji čas ne promijeni svoje mišljenje i ipak se odluči sastati sa seljacima oni će započeti s dogovorom kada i kako krenuti traktorima prema Zagrebu.

- Mi naprosto nemamo više nikakvog izbora. Ići ćemo u Zagreb i blokirati dokle i što god možemo. Prvo se moramo među sobom dogovoriti kako ćemo organizirati odlazak prema Zagrebu. Nije to lako, neki će morati prijeći i više od 300 kilometara kako bi došli do Zagreba. Treba organizirati gorivo, odjeću, hranu i ponijeti dovoljno novaca za put.

Nije mi jasno zbog čega nas premijer ignorira već deset dana, a gotovo su sve kontinentalne županije blokirane. Možda ga je sramota sjesti sa seljacima, rekao je predstavnik poljoprivrednih prosvjednika iz Virovitičko podravske županije Zvonko Pipić. On je najodlučnije demantirao izjave predsjednika zajednice Udruga seljaka Slavonije i Baranje Antuna Lasla da slavonski seljaci neće ići u Zagreb zbog toga jer nemaju novaca za gorivo za tako dalek put.

- Nije mi jasno kako on može govoriti u naše ime. Nije mi jasno kako se usudio uzurpirati pravo da daje takve izjave. On se zaista malo čudno ponaša u zadnja dva dana. Izgleda da se stvari mijenjaju kod nekih osoba. U svakom slučaju on daje izjave, a da se s nama nije konzultirao, rekao je Pipić.

Naime, Laslo je jučer izjavio da bi prosvjednici iz Slavonije željeli ići u Zagreb, ali da se nalaze u tako teškoj materijalnoj situaciji da za to naprosto nemaju dovoljno novaca.

- S našeg punkta u Đakovu ne vjerujem da će itko ići. U Zagreb će možda krenuti samo oni koji su iz njemu bližih županija, ne vjerujem da će doći puno ljudi iz Slavonije, rekao je Laslo. (Z. CRNČEC/Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter