Seljaci idu na sastanak samo s Milanovićem i Linićem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Seljaci Virovitičko-podravske županije odazvat će se sastanku s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom u ponedjeljak, 12. kolovoza, u Ministarstvu poljoprivrede i nastavit će pregovore o svojim zahtjevima, u prvom redu isplati preostalih 37 posto poticaja, no uvjetuju da dođu i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić.

- U suprotnom napustit ćemo sastanak, poručio je danas s konferencije za novinare u Đakovu Zvonko Pipić, predstavnik seljaka iz Virovitičko-podravske županije.

Seljaci će se odazvati i sastanku s otkupljivačima i prerađivačima, najavljenom također za ponedjeljak u Ministarstvu poljoprivrede, no ne pristaju na cijenu pšenice manju od 1,35 kn, što je na razini prošlogodišnje, dodao je.

Poziv na sastanke dobila je Hrvatska poljoprivredna komora (HPK), no dogovoreno je da će na oba poći predstavnici seljaka iz 11 županija, rekao je predsjednik Komore Mato Brlošić.

Seljaci nastavljaju blokadu prometnica, i to u šest županija, a na prosvjednim točkama je više od 1.000 traktora, izvijestili su na konferenciji za novinare u Đakovu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter