Seljaci će u prosvjed ako Vlada ne isplati dugovanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sindikat hrvatskih seljaka (SHS) ultimativno je danas zatražio od Vlade da do 15. siječnja isplati sva zaostala, a neisplaćena dugovanja prema hrvatskim seljacima, u prvom redu potpore za poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju, a u suprotnom su mogući novi seljački prosvjedi.

Ako Vlada ne ispoštuje taj zahtjev, otvorene su sve opcije neposluha seljaka, pa i novi seljački prosvjedi", rekao je predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac na konferenciji za novinare.

"U proteklih godinu dana mandata ministra poljoprivrede, ništa novoga nismo vidjeli osim nastavka urušavanja hrvatskog sela i poljoprivrede koja bi trebala biti nositelj gospodarskog oporavka, a ne grana koja najviše trpi zbog krize", dodao je.

Također je kazao kako je poljoprivreda jedina dohodovna grana u zemlji koja "više daje proračunu nego što iz njega uzima", ocijenivši sramotnim što Hrvatska niti dvadeset godina nakon samostalnosti nema strategiju razvoja poljoprivrede.

"Ministar Jakovina je bio u Retkovcima i dobio domaću zadaću, ali od toga ništa nije ispoštovao. Što god je obećao u proteklih godinu dana, ništa nije ispunio", kazao je Pokrovac.

Dotaknuvši se legalizacija farmi, poručio je kako bi farme trebali legalizirati samo oni koji misle koristiti novac iz fondova Europske unije, koji smatra "prljavim", jer će, kako je ocijenio, uništiti domaću poljoprivrednu proizvodnju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter