Seligman, Ude i Možnik izborili finala u Ljubljani

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Samo pet dana nakon Europskog prvenstva u Moskvi, hrvatski gimnastičari izborili su nova finala, na Svjetskom kupu u Ljubljani, koji je okupio predstavnike iz 28 zemalja, Hrvatska će imati tri finalista – Filipa Udea i Roberta Seligmana na konju s hvataljkama u subotu, te Marija Možnika na preči u nedjelju.

Seligman je kvalifikacije završio s drugom ocjenom (14.850), Ude četvrtom (14.700), a Možnik trećom (14.650).

Mladi Osječanin Andrej Korosteljev prva je rezerva za finale partera. Bio je deveti s ocjenom 14.300, dok je povratnik nakon ozljede, Tomislav Marković zauzeo 13. mjesto sa 14.100.

Finalistica EP na preskoku, Tijana Tkalčec bila je 12. dok je mlada Ema Kajić zauzela 10. mjesto. Obje su ocijenjene sa 13.525, no zbog slabije startne ocjene, Kajić je ipak ispred.

"Nekako su žestoko sudili. I moja i Udeova ocjena bi trebala biti preko 15.000, ali OK je za kvalifikacije. Bit će u finalu bolje", komentirao je Seligman svoj nastup.

"Izračunali su mi krivi start. Vidjeli su 16.1 umjesto 16.2. Malo sam slabo konja namazao medom pa sam skoro dva puta pao, ali ostalo je bilo OK. U finalu ću ići vježbu sa startom od 16.7 s novim Elementom Busnari. Nemam što izgubiti", rekao je Ude.

"Radio sam vježbu bez kombinacije Tkačev-Ribalko i bez raznožnog Možnika nakon ulaza s pola okreta. I napravio sam točno kako sam planirao i ukopao saskok. I najvažnije, uhvatio sam svoj element Možnik na kojem sam pao u europskom finalu u nedjelju. Opet sam dobio sigurnost. U finalu ću raditi vježbu sa startom od 16.7. Ako osvojim medalju, možda već sad osiguram i prvo mjesto na svjetskoj rang listi", zadovljan je bio Možnik. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter