Selfness: Harmonizacija duha i tijela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Što je to selfness i koliko se on razlikuje od općepoznatog wellnessa pitanje je na koje odgovore u praksi daje Program 700 koji je osmislio Puljanin Silvano Prenc, liječnik opće i tradicionalne medicine odnosno kineske i kvantne medicine te akupunkture.

Osim Prenca, u programu sudjeluju i drugi terapeuti: energoterapeut Damir Šturman, učitelj yoge i vibroterapeut Marin G. Vayu te Nives Peranić Prenc, voditeljica Centra za harmonizaciju organizma Mirta u hotelu Arcus.

- Selfness je novi trend u svijetu te podrazumijeva prepuštanje timu stručnjaka koji se osobi posvećuje sto posto jer je naglasak na individualnom pristupu koji je ujedno i holistički što znači da brine o duhu, umu i tijelu. Osoba dobiva kompletnu pažnju terapeuta i sama iskazuje što ustvari želi te ukazuje na stvari koje joj stvaraju nelagodu. Tijekom programa prehrana se određuje prema potrebama osobe, svatko ima svoj jelovnik i svatko pokušava osvijestiti svoje pogreške u dosadašnjoj prehrani koja utječe na cjelokupno stanje organizma, kaže doktor Prenc.

- Selfness se bazira na povećanju kvalitete života. To je ustvari aktivacija procesa samoizlječenja u vremenu gdje svi žive brzo. Program pomaže čovjeku da živi sam sa sobom u stanu, u kancelariji, bilo gdje…. Namjera je pokazati da se može živjeti zdravo svagdje i da čovjek ne mora otići u šumu ili pustinju da bi bio lišen stresa. Ljudima se tijekom programa povećava svijest i tijek energije kroz tijelo, kaže energoterapeut Igor Šturman.

Selfness je početak kontinuiranog rada na sebi gdje terapeut poštuje osobne želje i stavove klijenta, vegetarijanca se prihvaća kao vegetarijanaca, mesojeda kao mesojeda jer se pojedincu pomaže nastaviti putem kojim inače ide, ali uz promjene koje će mu podići kvalitetu života. Na kraju programa svaka osoba dobije savjete kako reagirati na stres i promijeniti prehranu.

- Ono što gledamo je koliko je pojedinac udaljen od zdravlja da bismo ga doveli do sklada. Meni je važno da čovjek objasni kad je i zašto nastao problem jer želimo doći do toga da frekvencije klijentova organizma postanu ispravne. Čovjek sam naposljetku, bez nuspojava, shvati što ga ruši i baca unazad. Nije bit da mijenjamo nečiju osobnost već da ponudimo promjenu na bolje. U pet dana nitko neće prestati biti alkoholičar i to nije bit jer je proces promjene dugotrajan, važno je da čovjek sam osvijesti što mu ne odgovara i počne sam proces promjene, ističe Šturman.

Medulinski hotel Arcus izabran je kao mjesto u kojem je osim Centra za dijalizu oformljen u lipnju i navedeni Centar za harmonizaciju organizma "Mirta" zbog svoje prvotne orijentiranosti na zdravstveni turizam. (Tatjana GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter