Šelebaj izašao iz Remetinca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poduzetnik Vladimir Šelebaj Sellier izašao je u srijedu iz zatvora u Remetincu nakon što je platio jamcevinu od 100 tisuca eura i založio kucu na otoku Hvaru. Odvezao se taksijem, a nije dao nikakvu izjavu novinarima.

Sud je nedavno prihvatio ponudenu jamcevinu i odlucio da se Šelebaj može braniti sa slobode u nastavku antikorupcijske istrage u slucaju Core Media. Kao mjera opreza oduzeta mu je putovnica i odredeno da se svaki ponedjeljak mora javiti sutkinji istrage Veri Polak-Presecki.

Da bi se branio sa slobode, Šelebaj je morao predati novcani polog, a sud se trebao uknjižiti na založenu nekretninu, što je u srijedu i provedeno. Uz to, osumnjiceni poduzetnik se na sudu obvezao da nece bježati i da ce se odazivati na sudske pozive.

Šelebaj je u Remetincu od sredine listopada kad je uhicen s još cetiri osobe. Poduzetnika, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarke i urednice Dijane Culjak, tereti se za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, to jest da je uz pomoc petero suosumnjicenih fiktivnim ugovorima i racunima izvukao devet milijuna kuna preko tvrtki Core Media i Media spot.

Šelebaj ima i francusko državljanstvo.


Podijeli: Facebook Twiter