Sele radiologija, laboratorij i nuklearna medicina

Slijedi opremanje višeg Objekta 1, a Objekt 2 i dalje će mirovati (Neven LAZAREVIĆ)
Slijedi opremanje višeg Objekta 1, a Objekt 2 i dalje će mirovati (Neven LAZAREVIĆ)

Mjesecima pusto i posve tiho gradilište pulske bolnice do kraja ovog ili najkasnije idućeg tjedna trebalo bi opet oživjeti. Radnici Zagrebgradnje ubrzanim tempom trebali bi se "baciti" na instalacijsko opremanje Objekta broj 1, nove građevine uz zgradu ginekologije. Rekao nam je to jučer predsjednik Upravnog vijeća bolnice Valerio Drandić, a ravnateljica bolnice doc. dr. sc. Irena Hrstić otkriva da se paralelno priprema i veliko preseljenje dijagnostičkih djelatnosti iz Zagrebačke ulice, najvjerojatnije u Mornaričku bolnicu. Naime, uz nastavak radova na Objektu broj 1, sljedeći je cilj rekonstrukcija stare zgrade dijagnostike koju zato treba potpuno isprazniti.

Prostor za CT i magnet

- Dovršeno je usklađivanje opsega adaptacije postojeće zgrade dijagnostike, vezano uz instaliranje nabavljenog CT-a i magnetne rezonance. Veliki su to uređaji i trebalo je osmisliti nov način unosa i postavljanja tih radioloških uređaja u zgradu dijagnostike. Adaptacija zgrade, realno je očekivati, kreće početkom listopada i bit će to velik zahvat koji iziskuje reorganizaciju pružanja dijagnostičkih usluga. Vrlo vjerojatno povući ćemo i nuklearnu medicinu i radiologiju i laboratorij u Mornaričku bolnicu da bi građevinari mogli nesmetano raditi. Moramo se uskladiti s liječnicima obiteljske medicine, našim bolničkim djelatnicima i onda ćemo, na vrijeme, obavijestiti pacijente, kaže dr. Hrstić.

Upravo danas ima sastanak s izvođačima radova na kojem bi trebali definirati datume preseljenja dijagnostike i potom će obavijestiti javnost. Ravnateljica bolnice priznaje da je riječ o velikim dijagnostičkim djelatnostima, da će raditi u skučenim prostorima, ali smatra da se dobrom organizacijom sve može riješiti.

- Treba izdržati stotinjak dana, toliko je predviđeno planom. Na zagrebačkom Rebru su se kroz tri godine stalno mijenjale lokacije djelatnosti, ali se usluga pružala redovno. Ključni aparati, novi "mali" CT, kako ga nazivamo, već je u Mornaričkoj bolnici, tamo je i jedan dio rendgenskih aparata, a iz Zagrebačke ulice treba prenijeti samo UZV dojke i mamografiju. Kako bolnica radi na dvije lokacije, u nekim segmentima imamo dvostruku dijagnostiku i vjerojatno ćemo raditi u dvije smjene na postojećim aparatima u Mornaričkoj bolnici. Javnost će pravovremeno biti detaljno upućena, naglašava ravnateljica bolnice. U tijeku je, dodaje, i nabava materijala za unutrašnje građevinske radove i očekuje se, ponavlja dr. Hrstić, dinamiziranje gradilišta od listopada nadalje. To se odnosi i na broj radnika i na obim poslova. (Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter