Šekuljica i Kablinovic zlatni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Judo klub "Zadar" bio je organizator juniorskog prvenstva Hrvatske na kojem je nastupilo 159 natjecatelja iz 32 kluba. Premda je na prvenstvu nastupio sa svega cetiri judaša i najmladom momcadi cijelog natjecanja, "Istarski borac" je dokazao svoju kvalitetu i s dva osvojena zlata, jednim srebrom i jednom broncom osvojio prvo mjesto medu juniorima.

Na najvišu stepenicu pobjednickog postolja popeo se, prema ocekivanjima, Darko Šekuljica u kategoriji do 81 kg, obranivši tako naslov prvaka. Šekuljica je opravdao status favorita kategorije te je suvereno slavio u svim borbama.

Drugo pulsko zlato osvojio je u kategoriji do 66 kg Loris Kablinovic, drugoplasirani s nedavnog kadetskog prvenstva Hrvatske, ostvarivši tako i najvece iznenadenje cijelog natjecanja.

Trece finale "Istarskog borca" izborio je s tri pobjede Moris Peloza u kategoriji do 90 kg. Pritom je u borbi za zlato morao priznati primat Dubrovcaninu Peri Kristicu. Poker klupskih medalja zaokružio je broncom još jedan kadet, Vedran Seretin, u kategoriji do 60 kg.

"Pulafit" se u Zadru predstavio s cetvero predstavnika. Na korak do medalje stigli su Sabine Avdovic (do 57 kg), Jasna Maretic (do 70 kg) i Patrik Mravicic (+100 kg), no svo troje su poraženi u dvobojima za broncu te su nastup okoncali na petoj poziciji. Nešto slabija bila je Robin Kostešic (do 52 kg) koja je osvojila deveto mjesto.

Jedina predstavnica rovinjske "Uchimate" u Zadru bila je Mihaela Stankovic (do 57 kg) koja je svoj nastup okoncala na sedmoj poziciji.


Podijeli: Facebook Twiter