Šeks se boji bivše novinarke Kosor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Siguran sam da iza nedavnih prosvjeda u Vukovaru, a i diljem Hrvatske stoji HDZ", rekao je saborski zastupnik Damir Kajin na konferenciji za novinare u Pazinu. On tvrdi da se u HDZ-u vodi permanentni unutarstranacki rat i da je Hrvatska postala talac HDZ-a. Za poruke - pustite Mercepa, operacija Vukovar još traje ili bitka za Hrvatsku još nije gotova - kaže da su iz arsenala HDZ-a.

"Bez Tudmana, Sanadera i Kosor Hrvatska bi bila daleko bolja i vec bi bila u Europi. Kada se riješimo te vladajuce politike Hrvatska ce dobiti drugu priliku", Kajinov je odgovor na premijerkinu izjavu da bez Tudmana Hrvatska ne bi došla do praga ulaska u Europsku uniju.

Kajin tvrdi da se braniteljima manipuliralo 2001. na splitskoj rivi kao i danas u Vukovaru. U tome je, po Kajinovim rjecima, najžešci Vladimir Šeks koji sebe prepoznaje kao "personifikaciju odluke o hrvatskoj državnosti". Iako se Šeks posuo pepelom zbog izjava o novinarima koje je nazivao hijenama i piranama, Kajin je siguran da se Šeks ne boji novinara nego bivše novinarke Kosor. "Na djelu je bitka za HDZ nakon izbora jer za sve nece biti mjesta", tvrdi zastupnik Kajin.

On veli i kako nitko ne protestira zbog 320 tisuca nezaposlenih cija ce brojka narednih mjeseci još narasti. Nitko ne spominje da je broj zaposlenih pao ispod 1,4 milijuna osoba, niti to da je kreditni rejting Hrvatske na korak od bankrota. Ne ocekuje ni rast BDP-a u ovoj godini. Kajin ukazuje da nitko ne želi ulagati u Hrvatsku i spominje da je njemacka premijeka Merkel rekla predsjedniku Josipovicu da ne žele ulagati dok se ne riješi stanje u državi. Spomenuo je i kako je u zadnjih deset godina u brodogradnju država uložila 28 milijardi kuna što je ekvivalent za 150 do cak 200 tisuca radnih mjesta i da je to bila cijena socijalnog mira. Za javni dug Hrvatske u 2001. je rekao da ce biti veci od 60 posto BDP-a.

Osvrnuo se i na slucaj Purda, složio se s Milanovicevom izjavom i ponovio da je Purdu i druge za koje je Državno odvjetništvo utvrdilo da se nisu ogriješili o ratno pravo trebala još prije dvije godine zaštiti aktualna politika. Kajin tvrdi da je Purda postao politicko pitanje, ali i da ce odluku pravosuda BiH svi morati ispoštovati.


Podijeli: Facebook Twiter