Šeks prijetio Jarnjaku tužbom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici predsjedništva HDZ-a prošle srijede uglavnom se razgovaralo o podjeli saborskih dužnosti koje su pripale toj stranci. Clanovi HDZ-ovog vodstva tvrdili su nakon sjednice da se na njoj nije dogodilo ništa posebno i da je protekla mirno i uz puno suglasje.

Ali, neslužbeno smo doznali da je taj sastanak obilježila žestoka svada izmedu dvojice potpredsjednika stranke Vladimira Šeksa i Ivana Jarnjaka koja je ostavila mucan dojam na prisutne. Uspjeli smo rekonstruirati dramu koja se prije cetiri dana zbivala u sjedištu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma.

U novom broju tjednika Globus od srijede udarni su bili Jarnjakovi komentari Šeksova intervjua Jutarnjem listu kojim je stranackom clanstvu porucio da se osim Jadranke Kosor "nitko iz užeg i šireg vodstva nece kandidirati za šefa HDZ-a".

"Vladimir Šeks nece ništa odredivati. Šeks je napravio veliku, nepopravljivu štetu HDZ-u svojim izjavama i jako me cudi što je predsjednica stranke stala iza njega i pohvalila ga", rekao je Jarnjak u Globusu. Procitavši te recenice, Šeks je došao na sjednicu predsjedništva ozbiljno ljut na Jarnjaka. Tijekom rasprave potegnuo je protiv Jarnjaka najteže argumente.

- Protiv tebe ce biti podignuta optužnica, sasuo je Šeks Jarnjaku u lice. HDZ-ov veteran, koji je od cetvrtka u mirovini, nije to mogao otrpjeti "Sad je dosta", lupio je Jarnjak šakom po stolu i odlazeci prema vratima dobacio kolegama da ide po odvjetnika, a da ce mu oni biti svjedoci.

Kad je izašao iz dvorane, za Jarnjakom je krenula predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor kako bi ga pokušala smiriti. Uspjela je u tome i nakon što su njih dvoje obavili kraci razgovor, vratili su se na sjednicu.

Kako doznajemo, na Jarnjakovu stranu u ovom su sukobu izrijekom stali zamjenik predsjednika Darko Milinovic, potpredsjednik Andrija Hebrang i predsjednica Zajednice žena Katarina Fucek. Od troje spomenutih jedino je Andrija Hebrang htio nešto reci o tome.

- Istina je, žestoko sam branio Jarnjaka. Ono što su njemu napravili, eliminiravši ga s liste, bio je odstrel bez presedana, kazao nam je Hebrang.

Jadranka Kosor nije htjela staviti Jarnjaka na izbornu listu jer je u tom trenutku protiv njega bila otvorena istraga u vezi s nelegalnim financiranjem HDZ-a. No, USKOK je 2. prosinca obustavio istragu, o cemu je Jarnjak bio izviješten dan nakon parlamentarnih izbora.

Istražitelji su, naime, zakljucili da nema dokaza da je Jarnjak sudjelovao u prikupljanju novca za crni fond niti da je raspolagao s tim sredstvima. Jarnjak ih je svojim iskazom i dokumentacijom što ju je donio uvjerio da je nedužan.

Kojom je to onda u srijedu optužnicom Šeks prijetio Jarnjaku? - Nema tu nicega. To su jednostavno Šeksove prljave metode politicke borbe, smatra jedan visokopozicionirani HDZ-ovac. (D. CIGLENECKI/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter