Seks - novi glasacki trik u Meksiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Seks uvjerava, tako se barem nada kandidatkinja vladajuce meksicke stranke koja pokušava povecati izborne šanse na nadolazecim predsjednickim izborima.

U velikom zaostatku pred svojim suparnikom, Josefina Vazquez Mora iz Nacionalne stranke akcije (PPAN) apelirala je na biracice da iskoriste svoje lukavstvo ne bi li natjerale muževe da izadu na izbore.

Prvo ih je preko Twittera pozvala da muževima na mjesec dana uskrate "cuchi cuchi" ili "hanky panky" ako ne budu glasovali, a potom je, na poticaj jednog nezadovoljnog supruga, otišla i korak dalje.

"Danas mi je jedan muškarac napisao: Josefina, zašto samo kažnjavati? Zašto ne bi uveli mjesec dana bez "hanky panky" za one koji ne glasuju, a duplu dozu za one koji izadu na izbore", rekla je uobicajeno ozbiljna konzervativna politicarka na skupu u gradu Atlixcu.

"Ako žena tako odluci, to je njezina odluka. No ovdje je rijec o tome da bi svi trebali sudjelovati na izborima", rekla je Mora.

Prema vecini anketa, Vazquez Mora je na trecem mjestu s više od deset posto manje glasova od Enriquea Pene Nieta, kandidata oporbene Institucionalne revolucionarne stranke. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter