Šeks: Ne razumijem ovoliku hajku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ne razumijem ovoliku hajku na mene, samo sam iskoristio ono na što imam pravo, izjavio je danas potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, upitan kako tumaci negativne reakcije na njegovu odluku da iskoristi zakonsku mogucnost kako bi, prije najavljenog ukidanja, stekao povlaštenu zastupnicku mirovinu.

"Znam da su hrvatski gradani ogorceni na saborske zastupnike, znam da nas prozivaju, ali ne vidim razlog za ovoliku prozivku, odgovorio je Šeks novinarima u Saboru. Naglasio je da je sve što mu nosi povlaštena mirovina višestruko zaradio u 22 godine politickog života, sedam mandata u Saboru i više od 43 godine radnog iskustva.



"Bio sam u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje i oni su mi izracunali mirovinu nešto višu od 12 tisuca kuna. Odlucio sam aktivirati svoj umirovljenicki status pred svim najavljenim promjenama koje istice SDP vezano uz mirovine", kazao je Šeks.

Šeksova stranacka šefica Jadranka Kosor, pak, kaže da ona to ne planira napraviti i da nije znala što rade Šeks i ostali HDZ-ovci koji su se umirovili na jedan dan. "Nisu se konzultirali sa mnom, to su doznali iz medija", izjavila je Kosor.

"Svatko od nas sam odlucuje o svojim postupcima. Radi se o privatnim stvarima, koje nemaju veze s funkcioniranjem HDZ-ovog Kluba zastupnika", izjavila je Kosor. (Hina/Index.hr)


Podijeli: Facebook Twiter