Seks je ženama najbolji u 40-ima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Žene cija je plodnost u padu imaju vecu seksualnu motivaciju i pojacanu seksualnu želju za razliku od onih žena cija je plodnost relativno velika, pokazalo je najnovije istraživanje.

Iako vecina smatra da žene koje u odredenim godinama napusti svježina i jacina mladih godina imaju i manju želju za seksom, najnovije istraživanje je pokazalo drugacije. Žene oko 40. rodendana sklonije su ispunjavanju svojih seksualnih maštarija i upuštanju u afere.

Prilikom istraživanja u kojem je sudjelovalo gotovo 900 žena strucnjaci su žene podijelili u tri skupine, ovisno o stupnju plodnosti: najplodnije su bile ispitanice od 19 do 26 godina, one cija je plodnost u padu (od 27 do 45 godina), te one koje su se približile ili ušle u menopauzu.

Ispitanice iz skupine od 27 do 45 godina u vecoj su mjeri naglasile svoju seksualnost i da se više seksaju i proživljavaju seksualne maštarije nego starije ili mlade žene.

Ankete su pokazale da su žene iz te skupine sklonije ljubavnim aferama za razliku od ostalih ispitanica. Njihova instinktivna reakcija je povecani apetit za seksom - pojava koja se danas naziva cougar, termin koji se koristi za starije žene koje žele vezu s mladim partnerom.

"Ovi rezultati podupiru utjecaj biološkog sata na psihologiju žena kako bi potpomogle zacece prije negoli prilika nestane", objasnio je profesor David Buss sa Sveucilišta u Teksasu.


Podijeli: Facebook Twiter