Seks ikona Sylvia Kristel stigla u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od cetvrtka je u Puli nizozemska glumica Sylvia Kristel, nekadašnja seks-ikona koja se 70-ih godina proslavila glavnom ulogom Emanuelle u istoimenom erotskom filmskom serijalu.

U petak ce 57-godišnja glumica prisustvovati premijeri filma Ognjena Svilicica "2 suncana dana" u kojem ima epizodnu ulogu. Bit ce to njen debitantski nastup u hrvatskom filmu, koji se nalazi se u natjecateljskom programu Pulskog filmskog festivala.

Premda je glumila u mnoštvu filmova, uloga po kojoj se i danas pamti jest naslovni lik iz francuskog filma "Emanuelle" (1974.) kojeg je u karijeri tumacila više puta. Prvi se nastavak tog filma smatra klasikom erotske kinematografije, a 70-ih je punio i pulske kino dvorane.

Sylvia Kristel glumila je i u europskim i holivudskim produkcijama, a suradivala je i s uglednim redateljima, kao, primjerice, s Claudeom Chabrolom u filmu "Alice ili posljednjih bijeg" (1976.). Zadnjih godina bavi se režijom i slikarstvom; režirala je 2004. kratki animirani film "Topor i ja", kojim je osvojila posebno priznanje na Tribeca Film Festivalu.

U novom filmu redatelja Ognjena Svilicica ("Oprosti za kung-fu", "Da mi je biti morski pas" i "Armin") koji je sniman u zaledu Starigrada, na obroncima Velebita te na Pagu, Kristel glumi Francuskinju Angelu koja se zajedno sa suprugom sprijateljuje s mladim parom inozemnih turista koji dolaze na odmor na hrvatsku obalu i kojima predlože zajednicki izlet u prirodu. Idilicno zamišljena avantura ponudit ce neocekivani sukob.

Redatelj Ognjen Svilicic i Sylvia Kristel upoznali su se na festivalu u Vissingenu, gdje je ona bila clanica žirija. Procitala je Svilicicev scenarij i prihvatila ponudu, izjavivši u jednom intervjuu da je taj scenarij u meduvremenu doživio mnoge izmjene i od teške psihološke drame postao tragikomedija.


Podijeli: Facebook Twiter