"Seks i grad 2" s antimuslimanskim stavom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glamurozna, blještava i svecana, baš onakva kakva se i ocekivala, bila je svjetska premijera filma «Seks i grad 2» održana preksinoc u newyorškom Radio City Music Hallu.

U nastavku filmske adaptacije popularne televizijske serije Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon i Kim Cattrall vracaju se kao cetiri najbolje prijateljice ovisne o ljubavi, modi, shoppingu, koktelima... Carry, koja se u prošlom filmu konacno udala za Facu, u ovom ce se filmu suociti s novim ljubavnim iskušenjima koje ce prouzrociti dolazak njezine bivše ljubavi, Aidana, kojeg igra John Corbett.

Iako su fanovi jedva docekali novi nastavak price o cetirima newyorškim damama, prve recenzije filma «Seks i grad 2» nisu pretjerano dobre. Kriticari mu, primjerice, zamjeraju nedostatak dobrog scenarija i «duše», antimuslimanski stav koji vec izaziva kontroverze širom svijeta.

Zajedljiv opis muslimanskog svijeta te opisivanje bliskoistocne kulture kao puritanske i ženomrzacke, nije se svidio ni Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su protiv «Seksa i grada» bili od samog pocetka te su zabranili snimanje filma na podrucju Abu Dhabija i Dubaija, zbog cega su scene koje se odvijaju u tim gradovima snimljene u Maroku. U Abu Dhabiju, gdje je zabranjeno i prikazivanje prvog filma, u kina vjerojatno nece stici ni njegov nastavak.


Podijeli: Facebook Twiter