Šeks Bebicu: Neceš ti dugo ostati tu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada i HDZ na svakom se koraku soucavaju s golemim problemima, u stranku se stoga uvukla velika nervoza koja je u cetvrtak u sabornici dovela i do otvorene svade. Na jednoj su se strani našli potpredsjednici Sabora i HDZ-a Vladimir Šeks i Ivan Jarnjak, a na suprotnoj predsjednik Sabora i clan predsjedništva HDZ-a Luka Bebic. S obzirom na to da su njihovom sukobu svjedocili zastupnici i javnost, taj se incident nije mogao zataškati, pa ce o njemu raspravljati i predsjedništvo HDZ-a.

Požar je jucer zapalio šef Kluba zastupnika HDSSB-a Dinko Buric cija pažljivo osmišljena retorika zadnjih mjeseci HDZ-ovce pogada u srce i tjera ih na nekontrolirane reakcije. U sklopu rasprave o predloženom zakonu o financiranju stranaka Buric je bez ikakvih razloga prozivao HDZ za kriminal.

Bebic je Burica tijekom njegove ubojite tirade tek jednom upozorio da se ne drži tocke dnevnog reda. Kad je Buric završio, predsjednik Sabora održao je slovo o potrebi vece tolerancije medu zastupnicima, ali to nije zadovoljilo zastupnike HDZ-a. Jarnjak je prišao Bebicevom stolu da mu nešto prigovori. Kad se Jarnjak vratio na svoje mjesto, tik do Šeksovog, njih su dvojica dobacivali Bebicu, a onda je on eksplodirao.

- Neceš mi ni ti ni nitko naredivati kako cu ja voditi Sabor. Ni ti, ni nitko, uzvracao je Bebic kolegama u prvom redu. Šeks se tada ustao i demonstrativno krenuo prema izlazu.

- Sjedni ovdje, ne bježi - vikao je za njim Bebic.

- Neceš ti još dugo tu ostati - rekao je Šeks blizu vrata dovoljno glasno da su ga culi okolni zastupnici.

- Ni ti, ni nitko u ovom Saboru dok sam ja ovdje za ovim stolom. E, tako da znate - upirao je Bebic prstom.

Nakon tog vrlo ozbiljnog verbalnog obracuna Šeks je novinarima govorio samo «hvala lijepa» odbijajuci komentirati neugodan dogadaj u sabornici.

- Bebicu sam samo rekao da me je trebao zaštititi pred Buricevim vulgarnim napadom i oduzeti mu rijec - izjavio je Jarnjak.

- Vidjeli ste sve što se zbilo. Šeks mi je dobacio: Nisam ja za tebe Šeks. S puno se rasprava ne slažem, ali, kako je rekao Voltaire, zalagat cu se da svatko ima pravo govoriti. Nastavit cu kako sam i zapoceo, a ne mogu prosuditi hoce li ovo naštetiti HDZ-u - rekao je novinarima Bebic.

- Bebic nije fer postupio. Njegova je zadaca pod broj jedan zaštititi zastupnike od uvreda, a on to nije ucinio. Predsjedništvo HDZ-a sigurno ce raspravljati o ovoj neuobicajenoj situaciji i predsjednica Jadranka Kosor odlucit ce hoce li biti kakvih stegovnih mjera - kazao nam je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang.


Podijeli: Facebook Twiter