Sekiracija snimila spot za pjesmu "Bez tebe"


Galižanski rock band Sekiracija nedavno je objavio svoj prvi singl, autorsku pjesmu "Bez tebe" za kojeg su snimili i video spot u režiji Zorana Mikletića i kojeg je moguće pogledati na YouTubeu.

Spot Sekiracije sniman je djelom u napuštenoj i derutnoj pršutarnici u Galižani te u pineti na Vodnjanskoj cesti koja je lani bila poprište požara. U spotu kojeg vješto režira Mikletić članovi benda izvode svoju prvu originalnu skladbu, a odabrane lokacije samo pojačavaju rockersku prirodu pjesme. Zanimljivo je napomenuti i da je pjesma snimana u zagrebačkom EMI institute studiju, a producirao ju je Emanuel Majetić.

Sekiracija je bend koji je nastao 2011. godine na pepelu metal grupe Slidefield, a članovi su Galižanci Daniel Moscarda, Kristian Ljubišić, Anton Benčić i Marko Šimićević te Štinjanac Julian Grgorović.

Bend je do početka ove godine bio prvenstveno cover grupa koja je nastupala u Puli i okolici te na čijem su repertoaru pjesme raznih izvođača od Red Hot Chilly Peppersa i Lennyja Kravitza sve do nezaobilaznih Beatlesa i Rolling Stonesa. Većina članova benda odrasla je na glazbi Peppersa pa i nije čudno da njihove skladbe uvijek vole svirati na koncertima.

Iako uglavnom sviraju covere pjesama na engleskom jeziku, za svoje su autorske radove momci iz Sekiracije odlučili propjevati na hrvatskom. Što se skladanja i pisanja tekstova tiče "Bez tebe" je zajednički rad svih članova grupe, a isto je i sa novim autorskim pjesmama "U dozama" i "Od A do Ze" koje su nedavno zgotovili.

Momci iz Sekiracije poručuju da im je cilj snimit album i održati što više svirki uživo, a sljedeća zakazana gaža im je na Croatia Bike Weeku na pulskim Monumentima, u petak 30. kolovoza s početkom u 20.30 sati. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter