Šehic probudio Puljane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski je prvoligaš stigao do prvog prvenstvenog troboda nakon što je sinoc na Kantridi u nastavku slomio otpor gostiju iz Zagreba koji su prvenstveno nastojali sacuvati svoju mrežu netaknutom. To im je u prvom dijelu uspjelo zahvaljujuci vrlo sporoj igri «zeleno – žutih», ali je u nastavku uvodenjem Okica trener Puljana Scoria ubrzao igru, a raspoloženi je Asim Šehic osigurao startnu prvenstvenu pobjedu.

Vec po taktickim postavkama prema kojima su momcadi istrcale na travnjak na Kantridi vidjelo se kako je trenerima i jedne i druge momcadi nakon teških poraza u 1. kolu bilo važno da ovaj susret ne izgube. Puljani su krenuli u 3-5-2 rasporedu, dok su «gosti» nominalno igrali u 4-2-3-1 rasporedu koji se u fazi obrane pretvarao u zgusnutih 4-5-1. Time se od prvog zvižduka suca Vucemilovica glavnina igre odvijala na sredini terena. Nažalost po malobrojne okupljene gledatelje u prvih 45 minuta igre, po sparnom vremenu, igralo se vrlo sporo, s brojnim pogreškama u dodavanjima koji su ocito stigli kao plod nesigurnosti nakon teških poraza. Prilika je bilo vrlo malo i uglavnom su stizale kao plod slucajnosti, pogreške suparnika ili neocekivanog poteza pojedinca.

Prvi je nakon desetak uvodnih minuta zaprijetio Šehic, jedini raspoloženi pulski igrac u prvom dijelu. Švrljuga je prošao desnom stranom ubacivši loptu u kazneni prostor Zagrepcana gdje je Šehic iz voleja pucao preko gola. Odgovor gostiju stigao je u 18. minuti kad je Pivaric probio lijevi stranu i ubacio prizemni ubacaj u peterac ispred Lisjaka, ali srecom po «zeleno – žute» Jelic nije bio na pravom mjestu. Dvije minute kasnije najljepši potez prvog poluvremena. Šehic je primio loptu na 20 metara od gola Vidakovica i iz okreta pogodio gredu. Bilo je to sve u prvom dijelu, do poluvremena Puljani usprkos terenskoj inicijativi nisu ozbiljnije zaprijetili Zagrepcanima.

Nastavak susreta u kojeg se ušlo s Okicem umjesto Prelceca, donio je puno bržu igru Puljana. Župan je odlicno pronašao usamljenog Šehica koji je s desne strane došao nadomak suparnickog kaznenog prostora i potom pucao tocno u golmana Vidakovica. U 55. minuti pucao je Barišic glavom pored gola nakon ubacaja Župana iz kuta. Bolju i bržu igru u nastavku susreta Puljani su konacno pretvorili u gol u 59. minuti preko raspoloženog Asima Šehica. Opet je Župan iza gostujuce obrane pronašao Šehica koji je s lijeve strane ušao u kazneni prostor «Lokomotive» potom prvo «povaljao» Vidakovica i onda iskosa loptu poslao u mrežu za 1:0.

Nakon vodstva pulski su se igraci povukli prepustivši «Lokomotivi» inicijativu i prijetivši brzim kontrama. Do povecanja vodstva stigli su Verudeži vrlo jeftino, Lisjak je ispucao loptu za Okica koji ju je glavom prenio za utrcalog Šehica, a pulski je napadac s desne strane dijagonalom po drugi put svladao Vidakovica – 2:0. No, vrlo su brzo Zagrepcani uzvratili. Havojic je prošao lijevom stranom ostavivši za sobom Pauletica i Švrljugu i potom je prizemno vratio za Bulu kojem nije bilo teško svladati Lisjaka – 2:1. Nakon primljenog gola Puljani su dodatno umrtvili igru nastojeci zaprijetiti brzim izlascima iz obrane. Reflekse Vidakovica isprobao je tek Župan iz slobodnog udarca. Potom je u završnici «Lokomotiva» prvo ostala s igracem manje nakon drugog žutog kartona Jelica, a potom je konacno i Traore pokazao dio svog repertoara. Odlucio se na udarac s 25 metara iznenadivši Vidakovica za 3:1 što je izazvalo erupciju oduševljenja medu navijacima.

Stadion Kantrida. Gledatelja: 200. Sudac: Ante Vucemilovic (Osijek) - 7. Pomocnici: Mergeduš (N. Gradiška), Lesandric (Nuštar). Strijelci: 1:0 Šehic (59), 2:0 Šehic (68), 2:1 Bule (73), 3:1 Traore (84). Žuti kartoni: Jelic (Lokomotiva). Crveni karton: Jelic (83 - drugi žuti).

ISTRA 1961: Lisjak, Barišic, Pauletic, Kacic, Švrljuga, Tadic, Prelcec (od 46. Okic), Župan (od 87. Andelkovic), Bodrušic, Traore, Šehic.

LOKOMOTIVA: Vidakovic, Puljic (od 74. Musa), Maleš, Bule, Martinac (od 60. Havojic), Pivaric, Sopic, Bagaric, Jelic, Vrsaljko, Vila (od 64. Peko).

 


Podijeli: Facebook Twiter