Šegrt Hlapić i Koko na velikom platnu

Koko i duhovi, prethodnik Zagonetnog dječaka, lani je napunio Arenu (snimio M. ANGELINI)
Koko i duhovi, prethodnik Zagonetnog dječaka, lani je napunio Arenu (snimio M. ANGELINI)

Iako već postoji niz kazališnih adaptacija te jedna animirana Blažekovićeva verzija, počelo je snimanje prve filmske ekranizacije "Šegrta Hlapića", dječjeg klasika spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, u režiji Silvija Petranovića, a u planu je i TV-serija. Snimatelj će biti Mirko Pivčević, scenograf Ivo Hušnjak, a kostimograf Ante Tonči Vladislavić.

Glavne uloge, Hlapića i Gitu, igraju dječak Mile iz Zagreba i djevojčica Ema iz Đakova, izabrani između oko dvije tisuće djece na audicijama održanima u Osijeku, Bjelovaru i Zagrebu. Goran Navojec je Majstor Mrkonja, Majstorica je beogradska glumica Hristina Popović, Crni Čovjek Milan Pleština, Grga Bojan Navojec, a tu su i Špiro Guberina te Mustafa Nadarević.

- Film bi trebao u distribuciju krenuti iduće godine, kada se obilježava stota obljetnica objavljivanja "Šegrta Hlapića", rekao je na predstavljanju u sjedištu Hrvatskog audio-vizualnog centra ravnatelj Hrvoje Hribar te napomenuo da su "Hlapić" i krimić "Zagonetni dječak" osmi i deveti cjelovečernji igrani filmovi koji se počinju snimati u kalendarskoj 2012., ali ne i zadnji.

"Zagonetni dječak" je triler nastao po istoimenom romanu Ivana Kušana u režiji Dražena Žarkovića, nastavak je prošlogodišnjeg kino-hita "Koko i duhovi" (koji je pogledalo oko 80 tisuća gledatelja) i drugi u nizu od ukupno četiri planirana igrana filma s junakom Kokom.

U glavnim ulogama ponovno se pojavljuju već poznata lica iz "Koka", kojega i ovaj put igra Antonio Parač. Nina Mileta tumači njegovu sestru Maricu, Ozren Grabarić i Dijana Vidušin njihovi su roditelji, Almira Osmanović je Ruža, a tu su još i Karlo Maloča (Tomo), Vanja Markovinović (Marijana) te Toma Budanko i Filip Ružić... Plan je da u distribuciju kreće krajem veljače.

- Nakon uspjeha filma "Koko i duhovi" očekivanja su velika, kazao je Žarković te napomenuo da je snaga tog filma realizam te da ima brojne vrlo zahtjevne akcijske scene. (M. ĆURIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter