Šegon smijenjen, Vlada složna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Članovi Vlade Gordan Maras, Vesna Pusić i Rajko Ostojić ocijenili su u izjavama nakon sjednice Vlade da današnje razrješenje pomoćnika ministra financija Branka Šegona nije izazvalo sukobe u Vladi niti "zaljuljalo fotelju" ministra financija Slavka Linića. Vlada je na današnjem zatvorenom dijelu sjednice na novog pomoćnika ministra gospodarstva koji će upravljati radom Uprave za inspekcijske poslove u gospodarstvu imenovala Ismara Avdagića, koji je radi odlaska na tu dužnost ujedno razriješen dužnosti ravnatelja Državnog zavoda za mjeriteljstvo.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ocijenio je da je "slučaj Šegon" završio onako kako je jedino i mogao, te ustvrdio da u Vladi zbog toga nema sukoba. "Ne možeš se baviti biznisom i biti političar, moraš se odlučiti, to je tako", kaže Maras. On smatra da između političara i njegova privatnoga biznisa, ako ga ima, treba biti "dva metra armiranog betona". Upitan je li dobro za državu koja se bori s prekomjernim deficitom imati sukobe u Vladi, odgovorio je da sukoba u Vladi nema. "Imali smo standardu sjednicu zatvorenog tipa na kojoj smo neke ljude imenovali, a neke smijenili i to nije nikakav spektakl. Vlada radi najnormalnije i nema nikakva sukoba unutar Vlade", kaže Maras.

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić odgovarala je na pitanje novinara je li dobro, u vrijeme kad za Europsku komisiju treba pripremiti dokumet o smanjenju prekomjernog deficita, imati "potrese" u Ministarstvu financija. Ona smatra da je to Europsku komisiju ne interesira, nego samo mjere za rješavanje deficita. Upitana što misli o eventualnom odlasku ministra financija Slavka Linića, odvratila je da to uopće nije na dnevnom redu. Ona misli da je današnjim razrješenjem pomoćnika Branka Šegona taj problem stavljen ad acta. "Niti ja, niti bilo tko drugi u Vladu nikada nismo vidjeli mogućnost da to ide na bilo koji način dalje", kaže Pusić.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić, potaknut novinarskim pitanjem je li uoči rebalansa proračuna dobro da se događaju nemiri u SDP-u i Vladi kad je riječ o poziciji miistra Linića, ustvrdio je da nema nereda i da je jučer u potpunom redu prošla sjednica Predsjedništva SDP-a. Upitan je li pozicija Linića čvrsta, rekao je kako o tome odlučuje premijer Zoran Milanović i dodao da Linić svoj posao radi sjajno i da s njim vrlo dobro surađuje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter