Šefica humanitarne udruge nije isplacivala place

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanka Anamarija Grobiša (49), predsjednica humanitarne udruge Zlatna generacija iz Pule, sumnjici se za kazneno djelo zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede prava na rad, a za isto se djelo sumnjici i ta udruga, kao pravna osoba.

Naime, Grobiša, kao odgovorna osoba Zlatne generacije, nije isplatila placu za listopad i polovicu studenog prošle godine dvjema djelatnicama udruge iz Pule te ih je time oštetila za po nekoliko tisuca kuna.

Kriminalistickim istraživanjem je utvrdeno da je novcana sredstva dobivena kao potporu za financiranje zapošljavanja u javnom sektoru koristila protivno njihovoj namjeni.

Protiv Grobiše i udruge podnosi se kaznena prijava redovnim putem. Neslužbeno doznajemo da je udruga Zlatna generacija dobila sredstva od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao poticaj u svrhu zapošljavanja osoba sa Zavoda, no taj je novac umjesto na place utrošen na tekuce troškove poslovanja Zlatne generacije.

Nije potvrdeno je li netko iz udruge zlorabio položaj i ovlasti za vlastite potrebe. Marijeta Diminic, tajnica udruge, nije nam htjela komentirati ovaj slucaj vec nas je uputila na Anamariju Grobiša, no ona nam se nije javljala na telefonske pozive.

Zlatna generacija pruža izvaninstitucionalnu skrb starijim osobama na podrucju cijele Istre. Cilj udruge je, kako je jednom prilikom za naš list rekla Grobiša, osigurati dostojanstvo, zdravu i sretnu starost korisnicima. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter