Šefica Fonda za okoliš USKOK-ova optuženica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada se ponovno zaletjela s imenovanjem pa je Sanju Kalamburu imenovala šeficom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku ucinkovitost, iako je protiv nje na snazi USKOK-ova optužnica. Rijec je o optužnici iz svibnja 2010. godine zbog koje se još uvijek vodi postupak na Županijskom sudu u Zagrebu.

Ovaj potez Vlade ustvari je ishitrena odluka o imenovanju Sanje Kalambure koja je u meduvremenu, kako doznajemo, postala krunski svjedok protiv bivšeg celnika Fonda Vinka Mladinea. A tvrdnje u njezinu upletenost u malverzacije navodno je inicirao upravo Mladineo. U Vladi su ocito vjerovali da bi to moglo znaciti povlacenje optužnice, no to se nije dogodilo.

Osim Sanje Kalambure, koja je tada bila voditeljica projekata i programa zaštite okoliša u Fondu, optuženi su i procelnik za komunalne poslove Opcine Perušic Božo Milkovic, direktor tvrtke koja se bavi zbrinjavanjem komunalnog otpada Srdan Cerni, te kontroverzni poduzetnik Werner Trautmann i njegova supruga Marine Vukovic Trautmann. (J. M., A. R. K./NL)


Podijeli: Facebook Twiter