Šef sirijske oporbe s Lavrovim i Bidenom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šef ujedinjene sirijske oporbe danas se u Münchenu sastao s visokim ruskim i američkim dužnosnicima da bi zajedno pokušali ponovno pokrenuti napore da se pronađe političko rješenje sukoba u Siriji.

Ahmed Moaz al-Khatib, koji je ovaj tjedan iznenadio izjavom o tomu da je spreman, pod određenim uvjetima, pristati na dijalog sa sirijskim režimom, prvi se put sastao sa šefom ruske diplomacije Sergejem Lavrovim na marginama konferencije u Münchenu. Na istom je mjestu razgovarao i s američkim potpredsjednikom Joeom Bidenom.

O sadržaju sastanaka održanih u hotelu u kojemu se do nedjelje održava 49. münchenska sigurnosna konferencija nije ništa objavljeno.

Daleko od medija Biden i Lavrov razgovarali su u četiri oka, nedugo nakon što su javno priznali da između dviju država postoje duboke razmirice kada je riječ o uvjetima koji bi omogućili završetak građanskog rata u Siriji, u kojemu je u gotovo dvije godine smrtno stradalo više od 60.000 ljudi.

Međunarodni posrednik Lakhdar Brahimi, koji se također nalazi u Münchenu, nije skrivao činjenicu da trenutačno u vidu nema nikakva rješenja te da je stanje u Siriji iz dana u dan sve teže. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter